Herend

2016.08.28. 16:45

Ünnepi tűzijáték az esti holdfényben

Nemzeti ünnepünk tiszteletére hirdetett tűzijáték-kereső túrát a HATESZ Egyesület a Bánd feletti Majer Antal kilátóba augusztus 20-án. Délután szereltük fel a zászlót a kilátó csúcsába, melyet kellemes szellő feszített a szikrázó napsütésben.

Civil Tudósítónktól

Ünnepi új kenyérrel készültünk, így minden kedves látogató kapott egy falatot. Terveztük, hogy ünnepi fényekbe öltöztetjük a kilátót, ezért világítást is telepítettünk a legfelső szintre. Közben szalonnasütéssel fogadtuk az érkezőket. Este kilenc óra előtt már izgatottan vártuk az érdekes fényeket. Egy csoportképre azért még összeállt a nézősereg, és indult is a látványosság.

A tűzijáték előtt a lelkes csoport összeállt egy közös képre a Bánd feletti kilátó legfelső szintjén

Szebbnél szebb fények jelentek meg Veszprém felett. Különleges látvány volt az aranyló színben 21.05-kor felkelő hold, mely még érdekesebbé tette az éjszakai látképet.

Sorra fedeztük fel a Balaton környéki tűzijátékokat, tízet biztosan össze tudtunk számolni, ami köszönhető volt a kedvező időjárásnak és a magas kilátónak.

A fényeket hangok is kísérték: tücskök húzták kitartóan az éjjeli zenét. Az ünnepre egy új híd is elkészült a Séd patakon a hegy lábánál, melyen biztonsággal kelhetnek át a túrázók.

 

Bácskai Péter
Herend

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!