időjárás

2018.03.05. 05:39

Hétfőn végre fagypont fölé kúszik a higanyszál

Keleten délelőtt napsütés is lehet, de délutánra ott is beborul, nyugaton pedig még esni is fog.

Hétfő délelőtt a Dunántúl kivételével mindenhol, legtovább az északkeleti harmadban lehet (szűrt) napsütésre számítani, ezután délnyugat felől megvastagszik a felhőzet. Késő délutánig számottevő csapadék nem várható, majd a Dunántúl nyugati részén egyre többfelé valószínű eső, havas eső, az Alpokalján néhány centiméter hó, de főleg a délnyugati határ környékén néhol ónos eső sem kizárt. A keleties szelet napközben mérsékelt, élénk lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +7 fok között várható, a keleti határnál lesz enyhébb az idő. Késő este -2 és +3 fok közé hűlhet le a levegő.

Hideg hétkezdet után jelentős melegedés

A hét első felében még mínuszokra, néhol hóra, ónos esőre kell készülni. Ezzel együtt melegszik az idő: hétfőn és kedden akár 6, szerdán és csütörtökön már 11-12 fokig emelkedhet a hőmérséklet, a hétvégén pedig már 15-17 fok körüli meleg is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!