Hétvége

2006.09.09. 02:26

Olvasni és játszani is szeretnek

TéJlyes megfejtést beküldő közül sorsolták ki azt a negyvenöt szerencsést, akik egynapos ausztriai kiránduláson vehettett részt a Naplóval. A jutalom ...

nincs nev

A jutalomút első állomása Mödling volt, ahol a nyertesek a város legfontosabb nevezettességeit érintő belvá- rosi sétát tettek. A csoport egy közeli étteremben költötte ebédjét, majd - első délutáni programként - a felszín alá szálltak. A Seegrotte - Európa legnagyobb tavasbarlang- ja - számos érdekességet tartogatott. Az egykor gipszbányaként működő, később német repülőgépgyárnak is helyet adó barlang egyedülál- lóan misztikus látványt tár a benne található tavon csónakázó közönség szeme elé. De a bányászat és a hadiipar mélyben található emlékeit is érdemes volt megtekinteni. Utunk utolsó megállója Baden városa volt, a fürdőiről is nevezetes településen a csoport többféleképpen is eltölthette a szabadidejét. A belvárosi séta és vásárolgatás mellett sokan Baden híres épüle- tét, a kaszinót látogatták meg. Mások valamelyik hangulatos kávézó teraszán vagy a gyönyörű parkok egyikében töltötték idejüket. De az élményekről, tapasztalatokról beszéljenek maguk a nyertesek!

A pápai Koncz Sándor, aki először vett részt jutalomutazáson, maradéktalanul meg volt elégedve a programokkal. - A nap úgy volt beosztva ahogy kellett, érdekes dolgokat láttunk és a szabadidő is elegendőnek bizonyult - fogalmazott. A nyugdíjas testnevelő tanárnak a legjobban Baden városa tetszett, nem ez volt az első alkalom, hogy ott járt, de a település hangulata mindig megfogja. A reggeli induláskor sok utast is ismerősként üdvözölt, többeket pedig a buszon ismert meg, de úgy érezte, a nap végére talán még job- ban összejöhetett volna a társaság.

- Mindenképpen a barlang volt a nap legérdekesebb helyszíne, ilyen különleges látványban ritkán van része az embernek - mondta a Nagyvázsonyban élő Szautner Szilvia. A huszonnégy éves fiatal is szívesen vállalkozott az útra, és nem is csalódott prog- ramokban: tetszett, hogy nem volt túlszervezve a kirándulás, és a kevés helyszín - több idő elv érvényesült.

A balatonkenesei Dorkó Miklósné bevallotta, kicsit tartott a kirándulástól, végül a lányai beszélték rá az utazásra. - Örülök, hogy részt vettem az úton, gyönyörű he- lyeken voltunk, nagyon tetszett minden - összegezte egy mondatban az élményeit. A nyugdíjas asszony nem is tudta kiemelni egyik helyszínt sem a többi közül, jól érezte magát minden programon.

Ez utóbbi véleményen volt az utasok jelentős része, töb- ben mondták: ezért az útért megérte figyelemmel kísérni az újság játékait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!