Hétvége

2007.07.09. 09:29

Szőlősök találkoztak

Balatonszőlős (vi)    Első alkalommal szervezték meg  hagyományteremtő szándékkal  a nevükben szőlős jelzőt viselő települések találkozóját most szombaton.

nincs nev

Nagy András, a település polgármestere emlékeztette a jelenlévőket arra, hogy a képviselő-testület ötlete volt a találkozó megszervezése. Első alkalommal rajtuk kívül Kővágószőlős, Szőlősgyörök, Tápiószőlős és Vértesszőlős fogadta el a meghívást. A vendégek küldöttségei rájuk jellemző csapatokkal mutatkoztak be, így volt moderntánc- előadás, népdalköri program és sportbemutató. A nap a főzőversennyel indult, melyre tizenkilenc csapat jelentkezett. Kikötés volt, hogy a szőlőt  levél, gyümölcs, mazsola vagy bor formájában  fel kell használni a főzéshez. A legtöbben a bort alkalmazták fűszerként, abból is elsősorban vöröset, de készült szőlőleveles töltike, szőlős és aszalt szilvás marhapörkölt is. A remekműveket értékelő bizottságot Gehl György, a balatonfüredi  Hotel Marina szállodaigazgató-helyettese vezette, aki nagyon elégedett volt az elkészült ételekkel, ezért minden csapat jutalmat kapott. Főként gyerekek indítoták kedvenc háziállatukat  egy másik versenyen, kecskét, pónit, pintyet, nyulat, papagájt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!