Hétvége

2008.04.19. 02:27

Postás Józsi Szenes Ivánnál

Az Újrakezdés iskolája című, csütörtökön indított so- rozat alkalmanként egy-egy, életét többször is újrakezdő sztárt mutat be beszélgetve, zenélve. A ...

Szép Orsolya

Az Újrakezdés iskolája című, csütörtökön indított so- rozat alkalmanként egy-egy, életét többször is újrakezdő sztárt mutat be beszélgetve, zenélve. A mulatós, majd populáris slágereiről ismert Postás Józsi olyan nagy nevek közé került be, mint például Payer András, Mary Zsuzsi, Csányi Vilmos és Szekeres Pál. Ez nem véletlen, hiszen ahogy Szenes Iván nyilatkozta lapunknak, a népszerű énekes nehéz körülmények közül indult, lakatosként dolgozott, most pedig énekel és akár a neki írt rajongói leveleket is kézbesítheti. De menedzsere is beillene a sorba, hiszen Tóth Vera útját egyengetve pont akkor szakadt el tőle, amikor a lány pályája csúcsára ért. Az ő újrakezdése pedig Postás Józsi és a 32 együttes menedzselése. - A televíziós csatornánál nem mindenki rajongott az ötletért, hogy Postás Józsi is szerepeljen a műsorban, de ez csak vita kérdése volt. Én tudtam, hogy ő nem maradhat ki. Aki lakatosként indul és ide jut, annak ott a helye - szögezi le Szenes Iván, aki 25-én tölti be 84. életévét. Azt mondja, akár születésnapi ajándék is lehet a műsor, de az ünnepelttől azoknak, akik hasonló cipőben járnak. Azért, hogy a példájukból erőt meríthessenek az újrakezdéshez. Postás Józsi pedig két éve még álmában sem gondolta volna, hogy együtt dolgozhat azzal a szerzővel, aki ötezer dalszöveget írt és rengeteg mellé zenét is szerzett. - Két éve mutatott be Szenes Ivánnak a menedzserem, Fodor József, mert a készülő lemezemre szerettem volna felénekelni a Bocsássa meg nekem a világ című dalát. Csakhogy azt előtte el kellett énekelnem a mesternek, zenei kíséret nélkül. Viszont ab- ban a dolgozószobában, ahova akárkit nem enged be. A sarokban ott állt a zongora, amelyen Karádynak írta a dalokat, szóval nem hétköznapi környezet vett körül. Rettenetesen izgultam, ráadásul többször félbeszakított, ha egy hangot nem úgy ejtettem, ahogy ő hallani szerette volna. Elmagyaráztatta velem azt is, hogy miről szól a dal, mert azt vallja, hogy azt nemcsak előadni, hanem átélni is kell - meséli Postás Józsi az emlékezetes találkozást, amely közben már biztosra vette a kudarcot, hogy a terve nem valósulhat meg. Kitartását azonban siker koronázta. Menedzsere szerint nagy megtiszteltetés, hogy Szenes Iván elfogadja Postás Józsit. Ez sikerült, a szerző akkor futó műsorában a Rézmozsarat vegyenek című dalát is elénekelhette a fiatal tapolcai előadó. - Aztán a Hátrányból sikerre! című műsorának a főcímdalát is Postás Józsinak írta meg. Azaz felénekelte a diktafonjára zongorakísérettel, és azt mondta, csináljanak belőle dalt. A lemezeit hangszerelő Seller Zsolttal sikerült megoldania Józsinak a feladatot, és a nagy művész elfogadta azt. Sőt, újabb feladatot bízott rájuk és videoklipet is forgatott Postás Józsival - mondja a menedzser, Fodor József. Druszája pedig helyesel. Úgy érzi, Szenes Ivánnak sokat köszönhet. A negyedik albumán már mindegyik dalt ő szerzi, és közben saját zenekarával turnézik. No meg hetente énekel a tv-ben, sőt, most az életéről is vall majd a Szenes-műsorban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!