Hétvége

2010.04.04. 06:05

Körülnéztünk kölnifronton! - Illatoktól (is) megrészegülve

Veszprém - A locsolás elmaradhatatlan kelléke a húsvétnak, még akkor is, ha az egykoron szép hagyomány ma már inkább nyűg (ráadásul szagos nyűg) hölgyeknek, uraknak egyaránt. Körülnéztünk kölnifronton.

Kiss Nikolett

Valljuk be, három kilométeres távolságról kiszagolható mennyiségű kölnivel a fejünkön, jelentős számú, nemcsak az illatoktól megrészegült férfi egyed látogatása után nehéz elhinni, hogy egykoron a locsolás igazán szép és nemes hagyomány volt.

Persze, akkor még a víz és a szódásszifon volt a főszereplő, manapság már inkább ilyen-olyan minőségű és szagú kölniket kapnak a hölgyek a nyakukba.

A drogériák, illatszerboltok és a nagyáruházak is készülnek erre a napra, hisz mindenütt akciósan kínálják a többnyire virág illatúnak álcázott locsolókölnit.

Az áruk 190-350 forint körül mozog általában. Persze, az illatszerboltokban gondoltak azokra is, akik valami nemesebb illattal ébresztenék hölgy ismerőseiket: márkás parfümöket kínálnak akár 30-50 százalékos kedvezménnyel. Így igazán jó illatú könnyed, virágos parfüm legkisebb kiszerelését ezer forint alatt megkaphatjuk, de bő a választék két-háromezer forintig és annál még feljebb egyaránt.

Aki allergiás a kölnik, parfümök összetevőjére, az előre figyelmeztesse a locsolókat, hogy vízzel öntözzék inkább a hervadás ellen, vagy pedig a kölnit ne a bőrre, hanem a ruhára öntsék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!