Hétvége

2010.11.13. 19:20

Mozgalmas évet zárt a kádártai horgász egyesület

Az előzőnél mozgalmasabb évet zárhat a Kádártai Sporthorgász Egyesület, de a jövő év is izgalmasnak ígérkezik, ugyanis 2011-ben ünneplik fennállásuk huszadik évfordulóját.

Tremmer Tamás

Idén is jelentős munkát  felújítást, állagmegóvást, környezetrendezést  végeztek el a Kádártai Sporthorgász Egyesület tagjai. Az esztendő dr. Horváth László számára is a debütálás éve volt, aki Sipos László halálát követően ez év elejétől tölti be az egyesület elnöki funkciót.
 
A tó márciusi nyitása előtt levágtuk a nádat, a nem kívánatos növényzetet. Az év során aztán bokrokat telepítettünk, felújítottuk a tóhoz vezető murvás utat, amihez 20 köbméter kavicsot használtunk fel. A júniusi vihar négy fát tövestől kicsavart, s a kerítésre döntötte, ezt is helyre kellett állítanunk, nyilatkozta dr. Horváth László.

A szokásos évközi munkák mellett elkészült az egyesület saját honlapja, amely gyors és pontos információkat ad a tagoknak és az érdeklődő horgászoknak. A 2009-ben megalakított társadalmi halászati őri szolgálat 18 tagúra bővült, ennek is köszönhető, hogy jelentős fegyelemsértés nélkül telt az évük.

Az év legjelentősebb eseménye az április 18-án, a korábbi elnök halálának egyéves évfordulóján megrendezett Sipos László-emlékverseny volt, amelyen soha nem látott létszámban vettek részt a pecások. E napon, a város elöljáróinak részvétele mellett, elhunyt elnökük emlékére emlékkövet állítottak a tónál. Emellett megtartották a hagyományos egyesületi versenyüket, a családi napjukat, az éjszakai horgászversenyüket, valamint a Kádárta Bajnoka-kupát.

A pecásokat leginkább a tóban lévő halmennyiség érdekli. Az elnök elmondta, idén több mint száz mázsa pontyot, négy mázsa süllőt, 15 mázsa keszeget telepítettek a héthektáros Bánya-tóba. Kísérletképpen a nyár folyamán ötvenezer keszegivadékot is kihelyeztek, amelyet később újabb húszezerrel toldottak meg. A tó november végéig tart nyitva, a horgászok addig tesztelhetik a tóban lévő halállományt.

A mozgalmas idei esztendő után a jövő év is izgalmasnak ígérkezik, az egyesület fennállásának huszadik évfordulóját ünnepeli 2011 nyarán. Az évforduló méltó megünneplésére már most készül a vezetőség. A családi napot is erre az alkalomra kívánják időzíteni.

Az egyesület  a szokásoknak megfelelően  az év első vasárnapján, vagyis január 2-án tartja közgyűlését a Rózsa úti Általános Iskolában. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!