Hétvége

2010.11.28. 17:50

Személyi kérdések a horgászoknál

Elsősorban személyi kérdések kerültek napirendre a Bakony-Balaton Horgász Szövetség veszprémi rendkívüli közgyűlésén.

Tremmer Tamás

Egy tagszervezeti kilépés nem rendíti meg a Bakony-Balaton Horgász Szövetséget, hiszen a szervezet az elmúlt években folyamatosan gyarapodott. Ugyanakkor van olyan változás, ami miatt rendkívüli közgyűlést kell összehívni. Ezt történt most is a szövetség életében.

Dr. Táncsics Aladár elnök arról tájékoztatta a közgyűlés résztvevőit, hogy a Pápa és Vidéke Horgász Egyesület 2010. december 31-gyel bejelentette kilépési szándékát, amit tudomásul vettek. Az egyesület elnöke, Nagy Ernő több vezető tisztséget is betöltött a szövetségben (ő volt a Bakony szekció elnöke, valamint választmányi tag volt a BakonyBalaton HSZ-nél és a Magyar Országos Horgász Szövetségben is) a pótlásáról a döntéshozó fórum volt hivatott dönteni.

A jelölő bizottság megszondázta a tagságot, a felmerült jelöltekről a rendkívüli közgyűlésen döntöttek. Így a szövetségen belüli Bakony szekció irányítására Orbán Péter, a Pápai Húsos Egyesület elnöke kapott megbízatást. BBHSZ választmányi taggá Ernst Andrást, a Zala Sporthorgász Egyesület küldöttét választották. A MOHOSZ választmányába pedig Tóth Istvánt (Balzer Hungária) delegálták.


A Balaton szekció elnöke, Németh Ferenc is kérte felmentését. Az új szekcióelnök a váalsztás után Kutassy Iván, a Tapolcai Bauxit Egyesület elnöke lett. A szövetség munkáját dr. Táncsics Aladár elnökként, és Rajnai Árpád ügyvezető elnökként irányították. Rajnai Árpád december 31-gyel a korára való tekintettel ugyancsak távozik posztjáról.

A közgyűlésen úgy döntöttek, a szövetség anyagi helyzetére tekintettel az ügyvezető elnöki tisztséget egyelőre nem töltik be. Úgy határoztak, felkérik dr. Táncsics Aladárt, a teendőket lássa el, ő ezt elvállalta. Mivel az ügyvezető elnöki feladatok elvégzése egész embert kíván, ez a mostani állapot csak ideiglenesen maradhat fenn. Rajnai Árpád helyett a MOHOSZ elnökségébe dr. Táncsics Aladárt delegálták. A szövetségnek a pápaiak kilépését követően is 41 tagegyesülete marad, országosan is erős szervezetnek számít.

Tagjaik nemcsak Veszprém, hanem Zala megyéből is vannak. A Balaton-parton ez a legjelentősebb érdekvédelmi tömörülés. A Bakony-Balaton Horgász Szövetség az 1993 májusában megalakult Horgász Egyesületek Veszprém Megyei Szövetsége (Hevmesz) jogutódjaként működik. A szervezet 2007. november 22 től használja a mostani nevét.
 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!