Hétvége

2012.03.25. 07:31

Végvári Eszter itthon kiscsillag, külföldön sztár

Pápa - Végvári Eszter meglepetésvendégként, keresztanyja felkérésére lépett fel a mozgássérültek nőnapi rendezvényén Pápán. Ritka pillanat, éppen itthon, szülővárosában pihent. Természetes, hogy nem mondott nemet.

Nagy Imre

Jobb híján az öltözőben, még az előadás kezdete előtt beszélgettem Végvári Eszter énekesnővel, akiért a Csillag születik 2009-es, tizenkettes döntőjében egy egész város szurkolt. Eszter egyedüli nőként jutott el a versenynek erre a körére, ám a zsűri mást talált alkalmasnak a továbblépésre.

- A Csillag születik számomra siker és kudarc is egyben. Siker abból a szempontból, hogy rengeteg új lehetőséget hozott. Például egy Madách színházi szerződést Szirtes tanár úr révén. A mai napig dolgozom a Jézus Krisztus Szupersztárban. Kudarc viszont abból a szempontból, hogy amennyiben kicsit tovább jutok, akkor valószínű több lett volna a hozadéka - mondja - az idő múlásának köszönhetően - minden érzelem nélkül.

- Így sem panaszkodom, mert amit szerettem volna, azt elértem. Előtte sem csináltam mást, mint ahogy most sem: énekelek. A műsor nekem abban segített, hogy népszerűséget hozott. És a verseny ebben tökéletes volt. Annak idején ez az egész annyira hamar lejátszódott, hogy mire felocsúdtam, addigra túl is voltam rajta. De végig éreztem a város szeretetét és támogatását. Remélem, ma is ugyanúgy szeretnek - mosolyog a fiatal énekesnő. Aztán arról kérdezem, a világnak melyik táján varázsolja el a közönséget. Most már kicsit keserűbb a válasz.

- Az, hogy továbbra is külföldön dolgozom, a pénzkereset miatt van így. Itthon nagyon kevés a munka, és nagyon sokan vagyunk rá. A színház világában sem egyszerű, rengeteg a tehetségkutató verseny, amik ontják magukból az újabb embereket. Tapasztalatból, illetve külföldi kollégáktól tudom, hogy odakint elképzelhetetlen, hogy egy tehetségkutatóban feltűnt talentum valaha színházban dolgozzon. Máshogy kezelik a két szakmát. Külföldön már nyolc éve szerepelek egy remek produkcióban, egy turné-produkció, egész estés musical gála. Németország, Ausztria, Svájc, szinte minden nap máshol lépünk fel. Hogy mi a jövő? - kérdez vissza szomorkásan. - Ha ez a kis ország lehetőséget ad nekem, nagyon szívesen fogok itthon élni. Az ember küzd egy darabig, de amikor eljut odáig, hogy már egy hónapja nem volt munkája, akkor muszáj szedni a sátorfát, és elmenni oda, ahol a tehetséget megbecsülik, és megfizetik. Az, hogy odakint dolgozhatok, nekem óriási szerencse - mondja Eszter.

Kétkedve nézek rá, hiszen ez a fajta életforma rengeteg lemondással jár. Ám Eszter eloszlatja a kétségeimet.

- Szeretem a kétlakiságot, hiszen így itthon sem esem ki a körforgásból. Igaz, hogy rengeteget kell utaznom, általában repülök. Zsinórban tizennégy kinti előadás után kicsit hazajövök pihenni. Magánélet? - nevet. - Bármilyen egészséges magánéletet fenntartani egy ilyen munka mellett, nos, ennek nem túl nagy az esélye. Most - nyilván ennek is köszönhetően - egyedül vagyok, de ez egyáltalán nem gond. Jut idő magamra, hiszen a turnén az egész napom szabad. Reggel elhagyjuk a hotelt, indulunk a következő helyszínre, ahol délutánonként van idő. Ki is használom, nagyon szeretek olvasni, túrázni, tréninggel tartom karban a hangomat, a testemet. És nem kell olyan hétköznapi dolgokkal foglalkoznom, ami itthon amúgy rendesen sok időt venne el - foglalja össze a kétlakiság előnyeit.

Volna még kérdésem, de hírnök jön: kezdődik az előadás. És Eszter ismét varázsol, világslágereket énekel, és óriási a siker. Aztán egy kis pihenő után irány a repülőtér, jön az újabb fellépés, de immár külföldön. Gyanítom, ugyanilyen sikerrel.

 

Eszter hat éves kora óta foglalkozik zenével. Tanult Goór Nagy Mária Színitanodájában, majd diplomát szerzett szociálpedagógia szakon. Így akár hátrányos helyzetű gyerekeknek is segíthet az egészséges társaikhoz való felzárkózásban. A világ számos helyét bejárta, musicalekben, színházakban bizonyította színészi képességeit.  Egy luxushajó fedélzetén Izlandtól a Kanári-szigetekig végigénekelte a Földközi-tengert és az Atlanti-óceánt. A Csillag születiknek nemcsak a siker, a népszerűség volt a hozadéka, a sorozatnak köszönheti Vásáry Andréval való barátságát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!