Hétvége

2014.01.17. 19:23

Hisznek a házasságban

Békés, meghitt, családi légkörben szeretnénk egymás mellett megöregedni – így vall közös jövőjéről Kálmán Henrietta és Tósoki Szabolcs, akik megnyerték a Napló múlt hétvégi esküvői kiállításán a pároknak szervezett játékos vetélkedőt a Hangvillában.

Kovács Erika

– Nem vagyunk babonásak, sőt, hiszünk a 13-as számban, biztosan szerencsét hoz – szögezi le a Fejér megyei Tácról érkezett körzeti megbízott és bölcsődei gondozó pár szeptemberi esküvőjük időpontját firtató kérdésemre.

– Egyébként hiszünk a véletlenekben, mi is ilyen körülmények között találkoztunk – avatnak be a kezdetekbe. Gyönyörű, tavasz eleji nap volt 2008. március 8-án, a nőnapi bál alkalmával, ahová Henit barátnői, Szabolcsot pedig barátai hívták el. – Szerelem volt első látásra – mondják szinte egyszerre. A lánynak a jóképű fiú humora, udvariassága tetszett meg első látásra leginkább, akinek pedig a lány jókedve, szépsége volt nagyon vonzó. A Napló játékára kíváncsiságból jelentkeztek.

– Mindketten nagyon kedveljük a játékosságot, a humort, a vidámságot, és úgy döntöttünk, hogy próbára tesszük magunkat abban, hogy váratlan helyzetekben vajon mennyire ismerjük a másikat. A játék során aztán kiderült, és úgy tűnik, mi valóban összeillünk. Örülünk annak, hogy ez a többfordulós, játékos vetélkedő is megerősített minket abban, jól döntöttünk, amikor egymást választottuk – mondják egymásra tekintve, boldogan.

– Hogy miért éppen mi győztünk? – kérdik. – Valószínűleg amiatt, mert jól és gyorsan megoldjuk a váratlan feladatokat, nem lepődünk meg, feltaláljuk magunkat ilyenkor is. Mi az életben és egymással is őszintén, de rugalmasan, a másikhoz alkalmazkodva viselkedünk. Mindketten alapvetően vidámak vagyunk, ami az egyik legfőbb kapocs közöttünk. Kedveljük nagyon a kihívásokat, erről szólt a játék is a kiállításon, ahol pompásan éreztük magunkat. Örömmel beszélnek arról, hogy büszkén vették át a győztesnek járó díjat, nagyon sokan gratuláltak nekik.

– Amikor kimondták a nevünket, hirtelen eszembe jutott, amikor először együtt nyaraltunk 2008 nyarán Hévízen egy baráti társasággal. Már akkor arra gondoltam, milyen jó, hogy mi találkoztunk! – mondja boldogan Heni. – Bizony, nagyon szép emlék maradt mindkettőnk életében! – nyugtázza Szabolcs. Mindketten hisznek a házasságban, a családban, ezért is teszik hivatalossá kapcsolatukat. Sajnálják, hogy napjainkban az emberek gondolkodásában előnyt élveznek az anyagiak, a karrier, a lazább élettársi kapcsolat.


Kálmán Henrietta és Tósoki Szabolcs a legösszeillőbb pár (Fotó: Penovác Károly)

 

– Szerintünk természetesen fontos a megfelelő anyagi háttér, de ha két fiatal ember egy irányban gondolkodik, együtt megoldanak mindent, és képesek arra, hogy összhangot teremtsenek magánélet és munka között. Ebbe beletartozik az is, hogy minden gondjukat együtt vitassák meg, mindent megbeszéljenek, soha ne maradjon tüske a másikban – állítják egybehangzóan. Rájuk jellemző, hogy rengeteget beszélgetnek, és mindent őszintén elmondanak a másiknak.

– Az anyagi biztonság alapvetően fontos az életben, mi nem vágyunk gazdagságra, de egy kiegyensúlyozott családnak szüksége van arra, hogy a szülőknek legyen munkája, és ne legyenek napi megélhetési gondjaik, mert az biztosan megmérgezi még a legmeghittebb kapcsolatot, illetőleg családot is. Békés, meghitt, családi légkörben szeretnének egymás mellett megöregedni. Ők a házasságot egy életre szólónak tekintik, ez a példa van előttük a rokonságban is. Passziójukról elárulják, hogy Szabolcs már gyermekkora óta a lovak szerelmese, imádja és szívesen gondozza is őket. Van egy saját állata is, Csini, a békés jószággal gyerekek is lovagolnak.

– Egy kilovaglás a határba, amikor csak én vagyok meg egy gyönyörű állat, bizony fantasztikus érzés! Ilyenkor az ember elfeledi a gondját, feltöltődik energiával. Aztán jöhet egy jó baráti beszélgetés egy pohár bor mellett – avat be abba, hogy bizony egy vőlegénynek és egy férjnek is szüksége lehet arra, hogy néha barátaival találkozzon és megvitassa az élet dolgait. Henrietta is szívesen találkozik barátnőivel, leül velük egy kiadós beszélgetésre. Neki jó kikapcsolódást jelent az olvasás, nagyon kedveli Müller Péter könyveit a mondanivalójuk miatt. Ezek a könyvek a férfi- és a női lélek rejtelmeit boncolgatják, és jó útmutatót adnak a másik megismeréséhez. A lány úgy gondolja, hogy nem árt, ha nem keverednek össze a női és a férfiszerepek a hétköznapokban sem, mindenki ismerje saját feladatát, és nem árt, ha egy nő házias, ez temészetesen nem azt jelenti, hogy naponta a konyhában álljon, és adott esetben párja is segítsen neki, de ha tetszik, ha nem, a nő dolga, hogy őrizze a családi tűzhely melegét!

– Szerintem a legtöbb esetben ez egy hosszú, boldog házasság titka – állítja Heni. A boldog pár beszél arról is, hogy már szervezik esküvőjüket, amihez bizony jól jön a nyereménybe kapott összeg. Egy helyi panzióban tartják a lakodalmat, a polgári és egyházi esküvő után. Úgy tervezik, hogy Szabolcs sötét ruhát visel, Heni hófehéret, kevés gyönggyel talán, nem kedveli a sok díszítést és a „habos-babos” viseletet sem. Fátyla biztosan lesz a templomi esküvő miatt, a fotózáshoz valószínűleg kalapot is visel majd.

A fotózást mindketten a természetben képzelik el, nem műtermi körülmények között, lehetséges, hogy az istállónál is készülnek róluk képek, az imádott kedvenccel, Csinivel. Az esküvői menü magyaros ételekből áll majd, ők viszont kedvelik a mediterrán ételt, főleg az olasz konyhát, amit, ha terveik megvalósulnak, megkóstolnak majd még idén a tengerparton. Nászútjukat ugyanis egy mediterrán hajóúton képzelik el – ezt is nagy egyetértésben döntötték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!