Hétvége

2016.09.30. 18:34

Rapid randi: Életem legborzasztóbb élménye!

Veszprém - Nekem ez annyira tetszik, hogy ezentúl rendszeresen járok ilyen rendezvényekre – mondta egy fiatalember az első rapid randija értékeléseként.

Penk Tímea

Hazánkban is terjed ez az újnak nem mondható ismerkedési forma, amely alkalmat teremt arra, hogy rövid idő alatt több személlyel ismerkedhessen meg a társkereső. A párra vágyó egyedülállók hagyományos ismerkedési szokásait felváltották újabb és újabb lehetőségek. Az idősebbek körében még kedveltek a hagyományos újsághirdetések, de a fiatalabbak internetes társkeresőkön, mobilos alkalmazásokon keresztül reménykednek abban, hogy megtalálják a kívánságuknak megfelelő partnert, akár tartós kapcsolatra, akár lazább időtöltéshez, szabadidős kikapcsolódáshoz keresnek társat. Mindezek jellemzője az egyszemélyes ismerkedés.

– Na, a rapid randi az egészen más! – mondta a fiatalember, akinek nagyon megtetszett ez az ismerkedési forma. Azt mesélte, hogy hét férfi és hét nő gyűlt össze egy vendéglóhelyen, és mindenki lehetőséget kapott arra, hogy kettesben beszélgessen az ellenkező nemű résztvevővel, majd a partnert egy kérdőíven kellett értékelni. Amikor végigért a sor, a rendezvény szervezője összesítette, összevetette az eredményeket. Voltak, akik kölcsönösen párkapcsolati lehetőséget láttak egymásban, voltak, akik baráti viszonyt tudtak elképzelni, és persze olyan is előfordult, hogy nem kívántak egymással semmilyen formában megismerkedni.

Egy egyetemista lány rapid randin kötött ismeretséget a partnerével.

– Külső szemlélőnek talán úgy tűnik, hogy túl gyorsan létesítettünk egymással kapcsolatot, de már az első mondatok után úgy éreztük, mintha régóta ismernénk egymást. Mivel éppen befejeztem az egyetemet egy másik városban, viszonylag hamar oda is költöztem a fiúhoz – számolt be a lány, akinek két évig tartott a rapid randin létesített párkapcsolata.

– Így 30 éves kor felett a legnehezebb véleményem szerint párt találni, főleg nőként – magyarázza Varju Klára. – A normális „párjelöltek” már mind foglaltak, vagy családot alapítottak. Aki választható maradt, az vagy a korombeli, de még nem kívánja elkötelezni magát, vagy már elvált, aki nem akar gyermeket vállalni. Ha mégis így döntene, akkor sem a közeljövőben, amit egy pasi megtehet, de egy nőnek ugyebár ketyeg a biológiai órája. Én fiatalabbal pedig nem találom meg a közös hangot, más az érdeklődési körünk – fejtette ki a csinos, formás, barna nő.Szerinte a párválasztásban a megfelelő helyszín megtalálása sem könnyű. 

– Mégis hová lehet menni ismerkedni? Számomra sosem volt nyerő, ha például bemutattak előre eltervezetten valakinek. Szórakozóhelyen kis esély van arra, hogy normális társat találjak, hiszen egyrészt ide azért jönnek jobbára, hogy lazuljanak, szinte kötelező az alkohol- fogyasztás, ami nem ideális a párkapcsolat megalapozására, másrészt jellemzően nem az én korosztályom jár bulizni. Marad az, hogy beülünk a csajokkal egy kávéra... Talán így is sikerül majd – bizakodik mosolyogva.

Hozzáteszi: a nyári hónapokban valamivel több esélyt lát az igazi megtalálására, ebben az évszakban ugyanis több lehetőség adódik nyilvános helyen, normális körülmények között találkozni valakivel, például a fürdőkhelyeken vagy vízparton, a strandokon. Ha ez sem jön be, Klára is az internethez fordul, a „jó öreg” társkereső oldalhoz.

– Ezekről csak negatív élményem van. Bár mástól már hallottam olyat, hogy esküvővel végződött a netes randi, én a közelében sem jártam. Tehát marad a remény, hogy majd holnap a boltban talán pont a nagy ő veszi fel, amit leejtek – ironizál Klára.Barátnője, Szilvi egyszer egy rapid randin is részt vett. 

– Nagyon tartottam tőle, és beigazolódott a félelmem. Olyan alakok jelentek meg a kávézóban, hogy majdnem hanyatt dobtam magam a meglepetéstől. Ezekre a helyekre előre kell regisztrálni, ezért azt gondoltam, legalább az alapvető higiéniai és nyilvános megjelenési feltételeknek megfelelnek a jelentkezők. Tévedtem... Volt olyan pasi, hogy szabályosan rosszul lettem a testszagától. Hát még, amikor megszólaltak! A hét közül kettő tudta értelmesen elmondani, hogy ki ő, mivel foglalkozik, mi az érdeklődési köre. Egyikük meg se szólalt, csak a dekoltázsomat bámulta, pedig eléggé visszafogottan öltöztem fel. A szimpátialapon senkit nem jelöltem szimpatikusnak, így egy nagyon kellemetlen délutánnal lezárult a sztori, de soha többé nem vesz rá senki hasonlóra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!