duma

2018.08.26. 08:00

Csepregi Éva és a sörös dobozok – Aranyosi Péter a gyors fürdésnek és a nézelődésnek a híve

Nem tud úszni, egy napot sem bír ki a parton, ám szereti a nyarat, a Balatont. Hogy ki? Aranyosi Péter, aki a Dumaszínház „karavánjával” járt Balatonfüreden, majd családjával Veszprémben ezen a nyáron.

Juhász-Léhi István

Aranyosi Péter: A humor is egyfajta gyógyír, hiszen a nevetés minden tekintetben jót tesz a szervezetnek! Fotó: Dumaszínház

– Az első élmények egyike apám vállalatának üdülőjéhez köt. A cégnek Balatonakarattyán volt a pihenőháza a múlt rendszerben, és többször is voltam ott a családdal. Az a klasszikus ki se jössz a vízből és lila a szád játszott – mesélte a Karinthy-gyűrűs humorista, a Dumaszínház és a Showder Klub tagja. – Csodálatos fürdőgatyák, úszógumik, Sokol rádió, fekete-fehér tévé. A balatoni palacsinta olyan vékony volt, hogy ha magad elé tetted, láttad rajta a Balatont. Amikor a bodegasoron akartam venni valamit, anyám annyit mondott: „Petike, ennek a palacsintának az árából negyvenet sütök!”

Aranyosi Péter: A humor is egyfajta gyógyír, hiszen a nevetés minden tekintetben jót tesz a szervezetnek! Fotó: Dumaszínház

Középiskolásként aztán az Aranyparton, Siófokon volt nyári gyakorlaton Aranyosi Péter, hiszen Miskolcon egy jó nevű vendéglátóipari szakközépiskolába járt.

– Nagyon jó volt! – emlékezett. – Külön a szülőktől játszhattuk a nagyfiút. Fáradtak voltunk a nap végére a talpalástól, a konyhától, de nagyon komoly helyen voltunk és szerettük. Előfordult, hogy a parton Csepregi Éva feküdt mellettem. Hangsúlyozom: 30 éve. Sosem felejtem a komoly német rendszámú személygépkocsikat. Mentünk a sétányon és ámultunk a BMW-ken, a Merciken és többi csodán. Ma már felfoghatatlan, de elkértük a németektől a kiürült sörös- és kólásdobozokat. Komoly gyűjteményei voltak többeknek, és cserélgettük is őket.

Aranyosi Péter nem az a vízparton heverésző, hasát süt­tető típus. Ő inkább a gyors fürdésnek és a nézelődésnek a híve.

– Az úszás is kimaradt az életemből, pedig még a nagyszerű, háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely is oktatott úszásból – mondta mosolyogva, majd megjegyezte: Balatonfüred számára sokáig a szívszanatóriumot jelentette, lévén édesanyja összes barát- és kolléganője ott volt kezelésen.

– A humor is egyfajta gyógy­ír, hiszen a nevetés minden tekintetben jót tesz a szervezetnek! – tette hozzá búcsúzóul a népszerű előadóművész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!