Hétvége

2010.06.18. 21:32

A zsákmányszerzés mámora

A versenyekre koncentrálnak idén a Belső-tavon - valóra váltják a szezon elején tett ígéretüket a horgászvíz üzemeltetői.

Varga Domokos Péter

Szombaton és az elmúlt két hétvégén egyaránt versenyt rendeznek, illetve rendeztek a megye nagy múltú horgásztaván. Június 5-én a pecás rendőrök mérték össze tudásukat.

Az IPA (International Police Association), a rendőrök nemzetközi szervezetének magyar tagozata hagyományosan, immár több mint tíz esztendeje itt tartja éves versenyét, melyet családi kikapcsolódással kötnek össze. Az egyéni és a csapatok megmérettetése mellett a családok indulását is lehetővé tették, de azoknak a feleségeknek, gyerekeknek is biztosítottak programot, akik nem horgásznak.

A legfontosabb attrakció természetesen a vízparton zajlott, a fő figyelem a botok mellett koncentráló "csendes őrültekre" irányult. Ahogy a reggeli dudaszó elindította a versenyt, ők átkerültek egy másik dimenzióba, a jól kiválasztott etetőanyag és csali, a harmonikusan, az adott körülményeknek és céloknak leginkább megfelelő szerelékek, a zsákmány mindenáron való megszerzésének világba. Ezúttal is bebizonyosodott, a horgászat nemcsak mázli, a jó helyezést elérők közé ezúttal is kerültek olyanok, akik már korábban is távoztak innen kupával.

Összesen harminchatan versenyeztek - beleértve a kilenc, kétfős családi csapatot is -, 92 kilogrammot fogtak együtt. A zsákmány nagy része, 68 kilogramm növényevő hal a 28 egyéni versenyző szákjában landolt. A legjobb ezúttal Klespitz Róbert (veszprémi büntetés-végrehajtás - bv) lett, 9420 grammal mérlegelt, benne egy kapitális, 4680 grammos ponttyal, amely még egy elismerést, a legnagyobb halat fogó díját is eredményezett számára. Második helyen Nagy Tibor (köztársasági őrezred) végzett 6480 grammal, mindössze negyven grammal marad le tőle a harmadik, Gáspár Róbert. A jó egyéni szereplők természetesen felhozták a csapatukat is, ez tükröződött az eredményben is.

Csapatban a Nagy Tibor, Fodor István, Gáspár Róbert összetételű köztársasági őrezred tarolt 15 240 grammal. Utánuk a veszprémi bv következett - Horák Péter, Rákóczi István, Klespitz Róbert - 11 720 grammal, a harmadik helyezettnek járó serleget pedig a szervező, házigazda Erdei Tibor csapata Csaby Balázzsal és Varga Viktorral vihette haza. Ők, azaz a füredi rendőrök 11 500 grammot fogtak, de a korábbi nyerők ezzel ezúttal nem voltak maradéktalanul elégedettek. 

- A pontyhoz szerencse is kell, de kárász azért több is jöhetett volna - értékelte teljesítményüket és a verseny körülményeit Erdei Tibor.

A legügyesebbnek a Fehér család bizonyult (6660 gramm), megelőzve a 3060 grammot fogó Tóth és a 2600 grammal záró Bálint famíliát.

A múlt hét végén 24 órás versenyt rendeztek a Belső-tavon. - Itt bizony mind a résztvevők számában, mind a fogási eredményben többet vártunk - adott gyorsmérleget az eseményről Czakó László tógazda.

A gyönyörű természeti környezetben lévő horgásztó ma az I. EuroHorgász - Horgászbázis Vándorkupa csónakos és parti versenynek ad otthont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!