Hétvége

2014.06.27. 13:51

Csak azért is, Balaton!

Villámcsapásként jött a hír, szombaton, az úszás napján többen betegek lettek, köztük híres sportolók. Ez kellett csak nekünk!

Kovács Erika

Most, szezon elején, a rajtvonalnál! Minden jóérzésű, Balatont féltő, kedvelő ember szívéhez kapott, mi lesz ebből? Bolhából azonnal elefántot csináltak egyesek, mindenki hibás volt, aki él és mozog, dolgozik a tónál, még a hattyúk is pellengérre kerültek, azonnal bűnbakokat neveztek meg a vizsgálat eredményének ismerete nélkül. Történt mindez akkor, amikor minden és mindenki készen állt arra, hogy a legszebb arcát mutassa a Balaton, hogy vonzza, idehívja a hazai és külföldi vendéget, hogy boldoggá tegye azt, aki úszik benne, aki sétál a partján, aki egyszerűen csak bámulja azt a szépséget, amit a tó és környéke kínál. Alighanem alapvető kötelességünk és feladatunk, nekünk Veszprém megyeieknek, magyaroknak hogy óvjuk, védjük még a támadások kereszttüzében is azt, amink van, aminek örülhetünk, amire igazán büszkék lehetünk!

Világéletemben ámulattal tekintettem a Balatonra! Minden elismerésem azoké, akik alapoznak erre a természeti kincsre, és környezetének, partjának szépítésével nem kímélve fáradtságot kőkemény munkával tovább emelik varázsát, vonzerejét. Megérdemlik a segítséget, a támogatást, hogy hírül vigyük itthon és külföldön, a Balaton gyönyörű, a vize pedig olyan tiszta, hogy inni lehet belőle. Arcomba zuhant a napfény úszás közben szombaton, a füredi öböltől nem messze. . Nagyokat merültem, és ittam is tempózás közben a kristálytiszta vízből, élveztem a friss, bársonyosan simogató Balatont , amihez nincs hasonló a világon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!