Hétvége

2015.11.14. 08:20

Figyeljünk másokra!

Halomra haltak meg fiatalok vélhetően felelőtlenség miatt egy diszkótűzben, állítólag bomba miatt zuhant le egy utasszállító, több száz halott maradt utána, háborúk döntenek romba falvakat, városokat, ártatlan civilek százezreit megölve, elűzve.

Kovács Erika

Terroristák riogatják nyilvános kínzásokkal, kivégzésekkel a világot, diákok ölik egymást és tanáraikat, Európa kapkodja a fejét a migránsok miatt, Afrika éhezik, orvvadászok tizedelik nemes fajok utolsó példányait, egyesek kilőtt állatok trófeáival pózolnak, soha nem látott mennyiségű szemét kerül a világ tengereibe, örökre elpusztítva az élővilágot. Ember legyen a talpán, aki egy ilyen világban megőrzi hidegvérét és jó kedvvel tekint a jövőbe. A legtöbben közömbösen elfordulnak a problémáktól, mondván, nem az övék, semmi közük nincs hozzá. Noha nagyon sokat tehetnének ellene, mert ki más, mint az ember okozza mindezt, és csak rajta múlik, hogy élhetőbb legyen az élet, a világ.

Elegendő lenne, ha észrevenné, mi történik közvetlenül körülötte, ha magába tekintene néha, önkritikusan, ha igazán érdekelné, mi történik a családjával, a gyerekeivel, ha komolyan elgondolkodna azon, érdekelné, és meg is kérdezné a másiktól, mi bántja, miért boldogtalan, miben segíthetne neki. Ha komolyan elgondolkodna azon, manapság miért drogos, alkoholos, cigarettafüstös buliban érzi magát jól sok fiatal. Ha az ember nem hajszolna csak neki fontos értékeket, saját magán kívül másra is figyelne, ha megértené és meglátná mások problémáját, és csak egyszer is megfogná annak a kezét, aki erre éhezik és várja nagyon. Akkor talán nem kellene harcot vívni életre-halálra nagyon sok embernek nap mint nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!