Hétvége

2010.11.28. 11:29

Harc a járkáló zombikkal

Sorozatmustránkban most Frank Darabont rendezőmágus által jegyzett horrorszériát ajánlunk, amelyet a világsiker miatt minden bizonnyal rövidesen valamelyik magyar csatornán is láthatunk.

Szabó Péter Dániel

Nagy hírverést kapott a Robert Kirkman képregénye alapján készült The Walking Dead című sorozat, amelyet stílusosan Halloween estéjén, október 31-én mutattak be az Egyesült Államokban. A történetet - mely szerint a földet zombik uralják, csupán egy maroknyi túlélő küzd még ellenük - Frank Darabont adaptálta a képernyőre, akinek már korábban is olyan filmeket köszönhettünk, mint a Halálsoron vagy épp A remény rabjai.
 
A The Walking Dead különlegessége, hogy minden eleme klasszikus technikákkal készül - egy zombimaszk felrakásához így több órát kell mozdulatlanul ülnie az adott színésznek, a különleges mozgás, a zombijárás elsajátításához pedig külön koreográfust vettek fel a készítők. A sorozat már a bemutató előtt nagy siker lett, így az AMC csatorna már a második évadot is megrendelte, anélkül, hogy az elsőből akár egy részt is látott volna a közönség.
 
A történet egyébként első blikkre nem tűnik nagy eresztésnek, ám a megvalósítás minősége miatt igen hamar rácuppanhat a kedves néző. Lenyűgöző volt ugyanis már az első 67 perc is, ahogy Frank Darabont hozzáállt a nyersanyaghoz. A zombiapokalipszis túlélőiről szóló sorozat pont olyan, mint egy film, a tévés költségvetés béklyóiból semmit nem lehet érezni. Tágas terek, élethű, nagyon aprólékosan kidolgozott díszletek között forgatták, és akkor még a zombikról nem is beszéltünk.

A történet röviden annyi, hogy főszereplő rendőrünket lelövik, aztán meghatározatlan idő múlva a kórházban ébred. Természetesen a pusztítás maradványai veszik körbe és egyetlen élő emberrel sem találkozik egy ideig. Aztán persze nekiindul, barátokat szerez, s a családját is megtalálja, akik fejvesztve menekülnek a járkáló holtak elől. Csak felnőtteknek ajánljuk, de nekik nagyon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!