Hétvége

2010.10.15. 12:40

Horgászversenyek sorban

Horgászversenyek időszaka az ősz. Megyénk egyesületei és szövetségei egyre másra rendezik a rangos megmérettetéseket. És a viadaloknak még nincs vége. Ezekből kínálunk egy csokrot, a teljesség igénye nélkül.

Tremmer Tamás

A Bakony-Balaton Horgász Szövetség (BBHSZ) a közelmúltban Pápán tartotta az egyesületi versenycsapatok 2010. évi bajnokságát, ahol hazai siker született. Első lett az Elekthermax Horgász Egyesület (Pápa), második a Nagybivalyos Horgász Egyesület (Várpalota), harmadik a Húsos Horgász Egyesület Fehér csapat (Pápa).
Egyéniben a nők között Kincses Imréné nyert Bodai Zoltánné és Herczeg Lászlóné előtt.
A férfiak mezőnyének sorrendje:
1. Kiss Róbert,
2. Mórocz Róbert,
3. Tolnai Bálint.

Az utánpótlás korúak is jelen voltak a versenyen, a 14 éves kategóriában Szitás Bence, 18 éves korosztályban Szántó Róbert nyert, a 22 éveseknél Daruság Bálint győzött.
A BBHSZ keresi a jövő évi országos bajnokságon induló Veszprém megyei csapat összeállítását. Az ütőképes és sikerre hivatott együttes összeállítása érdekében az év során több egyéni megyei versenyt is szerveztek, a legutóbbit Várpalotán, a Nagybivalyos-tavon.

Végeredmények:
Férfiak:
1. Szekeres Csaba,
2. Welspacher Zoltán,
3. Bajcsi András.

Nők:
1. Ladnai Hajnalka,
2. Herczeg Lászlóné,
3. Herczeg Erzsébet.

A fiatalok között Szántó Róbert (U 18) és Koszorús Kolos (U 14) volt a győztes. A nagy hagyományokkal rendelkező zánkai Egry József Horgász Emlékverseny a mostoha időjárás ellenére jó hangulatban telt el. A versenyt egyéni, három fordulóban rendezték.

A szombati nap fogási eredménye igen csekély volt, de a vasárnapi keleti szél meghozta a III. forduló kiváló eredményét, amely az előzőnap hiányosságait is pótolta. Szombaton este természetesen nem maradhatott el a már hagyományossá vált keszegsütés. A három fordulóban a megfogott halak összsúlya 160 kilogramm volt.

Az Aranyhal díj is gazdára talált, amit a legnagyobb halat (710 grammos dévér) fogó versenyző, dr. Jerkovits Gergely kapott, aki már a tavaszi horgásztalálkozó biztos résztvevője. A versenyt a dorogi Árvai Ákos nyerte, második lett a tapolcai dr. Jerkovits Gergely, harmadikként végzett a győri Horváth László. A legjobb tízbe három Veszprém megyei fért még be, a negyedik Romer Dániel (Alsóörs), az ötödik Sági Béla (Eplény), és a tizedik Töreki Gyula (Pápa).

Nemzetközi rangja van a kétnapos szigligeti Süllő fesztiválnak, amelynek a keretébe, az első napon (október 23-án) idén is megrendezik a nagysikerű Süllő-kupa nyílt horgászversenyt. A pecások a szigligeti kikötőben adhatnak számot tudásukról, szerencséjükről. Országos, nyílt nevezéses, páros pergető versenyt tartanak november 6-án az ajka melletti Lőrintei-víztározón.

Az ötórás, kétfordulós versenyen kizárólag pergető módszerrel fogott ragadozó halakat (süllő, harcsa, balin, csuka, sügér, domolykó) értékelnek. Horgászni partról és csónakból is, a másik csapat zavarása nélkül, egyetlen kézben tartott bottal szabad. A horgászhely a verseny ideje alatt tetszőlegesen változtatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!