Hétvége

2011.02.12. 14:16

Kisvárosból az X-Faktorba

Hónapokig tartotta izgalomban az országot a népszerű tehetségkutató műsor. Miközben a kiválasztottaknak szurkoltunk, eszünkbe sem jutott, hogy a showban mekkora jelentősége van a háttérmunkásoknak. A nem mindennapi látványról a táncosok között egy pápai lány, Gyurom Natália is gondoskodott.

Nagy Imre

Legutóbb Pápán találkoztunk, amikor a város vezetése köszöntötte a felnőtt sportolókat. Natália világbajnok táncos, kijár neki az elismerés. 
- 1991-ben születtem Pápán. A tánccal kilenc éve foglalkozom a Rebel-Lion Tánc-sport Egyesületben, egy évig a hip hop stílusban roptam, majd az akrobatikus rock and roll formáció következett, később aztán a páros akrobatikus rock and rollnál kötöttem ki. Süle Ákossal felnőtt "B" kategóriában táncoltunk - mosolyog beszélgetőpartnerem, majd tovább taglalja az előzményeket. 
 
- A Petőfi gimnáziumban töltött évek után a tánc és a tanítás mellett Budapesten tanulok. A tavalyi évben sikerült megnyernem az országos döntőt hip hop egyéni kategóriában, aztán pedig a lengyelországi világbajnokságon is a legjobbnak bizonyultam. A nemzetközi mezőny nagyon erős, jók az ukránok, a szerbek és a lengyelek is. Idén Veszprémben lesz a világbajnokság, remélem, részt tudok venni a viadalon. Edzőmtől, Kocsis Attilától minden szakmai, erkölcsi és anyagi segítséget megkaptam az évek alatt, hogy eredményes lehessek - mondja Natália. Aztán áttérünk a népszerű televíziós műsorra.
 
- Hogyan lehet bekerülni az X-Faktorba? - kérdez vissza mosolyogva.  Egy budapesti osztálytársam szólt válogatásról, amelyen mintegy százhetvenen gyűltünk össze. Három csoportban kellett improvizálnunk, majd egy óra alatt három koreográfiát tanultunk meg,s mutattunk be. Végül a kiválasztott tizenhat közé kerültem, s elkezdtük a munkát  mondja a fiatal lány, akitől azt is megtudom, az első négy hét nagyon húzós volt, szinte minden nap reggel tíztől este tízig dolgoztak, hiszen nagyon sok koreográfiát kellett összepróbálniuk.

 


 
- Később megszoktuk a tempót, ettől függetlenül elég kimerítő volt, ugyanis sokszor vasárnap is próbáltunk. A műsor alatt ezért semmi mással nem tudtam foglalkozni. Magyarország négy legjobb koreográfusával dolgoztunk, ők nagyon sok táncost ismernek a szakmában. S végére összeszokott csapat lettünk, s nem titok, szeretnénk továbbra is együtt dolgozni - szól a tervekről a táncos lány.
 
- Ami a megaprodukció hátterét illeti, a mentorok és az énekesek szinte baráti viszonyba kerültek, ennek számos jelét tapasztaltuk mi is. Emellett viszont rengeteget és keményen követeltek. Előfordult, hogy a koreográfia csütörtökön nem tetszett a szerkesztőknek, így aznap éjjel végig dolgoztunk. Az elején azt gondoltam, nem fogom bírni, de aztán nagyon megtetszett. Sokat fejlődtem, tanultam, számos értékes ismeretségre tettem szert, s ma már más szemmel látom a világot is. A jövő? Az egyesületem, a Rebel-Lion szépen és rohamosan fejlődik, már dzessz-oktatás is zajlik, nagyon jó generációk nőhetnek ki onnan. Ebbe én is szeretnék besegíteni, hiszen a fővárosban tanult stílusokat hozom haza magammal - avat be a terveibe Natália, de azok itt nem érnek véget.

 



Elmondja még, hogy pár év múlva szeretné külföldön is kipróbálni azt, hogy mire képes. Addig tanul, fejleszti magát. Sőt, lehetősége lesz Budapesten is oktatni az akrobatikus rock and rollt. 
- Táncolni nem lehet egy életen át, de tanítani igen. Ezért már tudatosan építem a karrierem ezen ágát is, nehogy 35 évesen munka nélkül maradjak. Viszont minden sportot szeretek, tehát a tánc mellett mással is szeretnék foglalkozni. Ezért is tanulok most sportszervező-menedzser szakon  zárja a beszélgetést Natália, és biztos vagyok abban, hogy nemsokára ismét hallunk róla, vagy viszontlátjuk a televízió képernyőjén. 



 

Vastag Csaba és testvére, Vastag Tamás az X-Faktor színpadát követően most a hazai közönségnek mutathatják meg, mit tudnak. Különleges lesz a koncert, szeretnék elvarázsolni a veszprémi nézőket, megköszönni nekik bizalmat, a verseny végéig tartó támogatást. A február 17-én, csütörtökön este hét órakor a Veszprém Arénában kezdődő koncerten a Vastag testvérek mellett fellép Takács Nicholas, Király L. Norbi, Janicsák Veca, Wolf Kati és a Summer Sisters is. A fellépők szólókkal és duettekkel készülnek, a műsorból ismert dalok Veszprémben is elhangzanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!