Hétvége

2009.06.01. 07:40

Pokoljárás nap mint nap, "A" árnyékában

József vagyok és alkoholista. Szia, József. A közösségben így indul minden egyes párbeszéd. Ha a helyzet úgy hozza, egy óra alatt akár négyszer-ötször is bemutatkozik az ember, és hozzábiggyeszti sajátos státusát. Kívülről nézve üres formula. Ők azt mondják, lényegi megnyilatkozás, az első legfontosabb és erőt próbáló lépés a betegségük beismerése, amit aztán sulykolniuk kell magukban módszeresen, mert másként nem megy.

Napló

A kapuban ácsorogva beszélgetünk még. Előjönnek a kényesebb kérdések. A függő egyik rabságból a másikba esik? Törvényszerűség ez vagy gyengeség? És ha így is van, baj-e ez, megéri-e az életért cserébe? Miklós válaszként tenyerét mutatja, csupán a heroin említésére verejtékezni kezd. Mondja, a fogorvostól nem kér fájdalomcsillapítót a húzásnál, mert a tűre még mindig reagál a szervezete. Mindegy, hogy drog vagy pia, ez a függés rabsága. Nem tűnik el soha, ott lapul a háttérben. Te döntöd el, mit ér meg neked a józanságod.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!