Hétvége

2014.05.09. 07:26

Staféta Kandikó Ritával

Ring Júlia azt kérdezte Kandikó Ritától, a nagyvázsonyi Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület vezetőjétől, hogyan lehet a fiatalokat megtartani vidéken?

Mátételki András

- Tizenhat éve foglalkozom a településünkön élő fiatalokkal. Nehéz a közösségeket összetartani, éppen ezért ezt már gyerek-, illetve ifjúsági korban kell elkezdeni. Ha ez nem így történik, elvesznek, soha nem tesznek semmit majd másokért. Ifjúságsegítőként fontosnak tartom a jó példamutatást. Ha én is ott élek közöttük, ott dolgozom, ők is elhiszik, hogy nekik is sikerülhet vidéken élni, munkát vállalni.

Fotó: Mátételki András


A Fekete Sereg helybe hozza a világot: próbálunk valami olyat adni, amiért érdemes hazajönni, eljönni Nagyvázsonyba. Már 40 országból, négy kontinensről fogadtunk fiatalokat, ifjúságsegítőket Alexandriától a bolíviai Santa Cruzig. Amikor egy fiatal személyesen találkozhat és beszélgethet egy másik nemzet fiataljával  Nagyvázsonyban, akkor elhiszi, hogy vidéken is lehet élni. Külföldi partnereink csodálják az ifjúsági munkánkat, amit itt a faluban teszünk a közösségért. Az önkéntes munkát is fontosnak tartom. 13-18 évesen is lehet szakmai tapasztalatot szerezni így, s ez sokat számíthat később az elhelyezkedésben.

Kandikó Rita azt kérdezi Kovács Norbert néptáncostól, hogy mi a jó táncház titka?

A staféta következő vendége: Kovács Norbert

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!