Hétvége

2017.06.03. 17:45

Staféta Szabó Csabával

Korponai László azt kérdezi Szabó Csabától, hogyan lehet bevonni a mai gyerekeket a néptáncba.

Mátételki András

- Sok énekkel, ügyességi játékokkal kedveltetem meg velük a táncokat, hiszen ebben a korban nagyon nagy a mozgásigényük - mondja Szabó Csaba, aki Tapolcán és Badacsony környékén 24 csoportban oktat közel 400 gyereket. - Persze nem feltétlenül gyerekkorban kell elkezdeni táncolni, ami fizikailag fárasztó.

A sok élmény viszont egy idő után a kisebbeket is bent tartja a csoportban. Azt sem tartom mellékesnek, ha a tanítványaim otthon is találkoznak a tanultakkal. Fontos, hogy ismerjék a helyi néprajzot, ami lényeges, hogy eredményesen sajátíthassák el a különböző táncokat. Nagyon fontos a kitartás, amihez elengedhetetlen a szülők biztatása. És akkor még nem beszéltem a pedagógusokról, akiknek szintén ösztönözni kell a pálya elején állókat. Meggyőződésem, hogy a mai világban ez a legsokoldalúbb szabadidős tevékenység. Rendkívüli összetartás van a táncosaim között, akik közül sokan már bejárták a fél világot. 

Azt kérdezi Igaz Sándortól, miért fontos, hogy minél több önkéntes tűzoltó legyen.m. a. A staféta következő vendége: Igaz Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!