Hírek

2006.02.22. 13:45

Eddig tünetmentesek, akik az elhullott vadmadarakkal érintkeztek

Budapest (MTI) - Eddig tünetmentes az a tizenegy ember, akik érintkeztek a Bács-Kiskun megyében elhullott vadmadarakkal - mondta az országos tiszti fõorvos szerdán az MTI-nek.

Mórocz Zsolt

Az emberek járványügyi megfigyelése azt jelenti, hogy rendszeresen kötelesek alávetni magukat bizonyos orvosi vizsgálatoknak, vagy ha magukon észlelnek bármilyen tünetet, haladéktalanul jelentkezniük kell a háziorvosnál - fejtette ki Bujdosó László, hozzátéve: ebbõl is következik, hogy a vizsgálatok nem igényelnek kórházi bennfekvést.

rn

A járványügyi megfigyelés az állattal való érintkezéstõl számított hét napig, vagyis a betegség lappangási idejéig tart - közölte a szakember.

rn

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a megfigyelés alá vont bács-kiskuni területeken az utóbbi idõben fokozottan odafigyel a lakosság egészségi állapotára - fûzte hozzá Bujdosó László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!