Hírek

2006.03.14. 11:58

Dunaföldváron H5 vírussal fertõzött hattyút találtak

Szekszárd (MTI) - Egy Dunaföldváron, március 2-án talált bütykös hattyú tetemében a magyar és angol laboratóriumi vizsgálatok egybehangzóan a madárinfluenza H5 vírusát mutatták ki - jelentette be keddi rendkívüli sajtótájékoztatóján Korzenszky Emõd, Tolna megyei fõállatorvos Szekszárdon.

Mórocz Zsolt

A Tolna Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenõrzõ Állomás Dunaföldvár területére védõkörzetet rendelt el, ennek értelmében a három kilométeres körzetben szigorú állategészségügyi elõírások lépnek életbe, a vasárnapi vásáron tilos a baromfi árusítása, baromfitermékek felhozatala. A baromfiállomány összeírása megkezdõdik - közölte.

Ismertette továbbá, hogy a tíz kilométeres megfigyelési körzet érinti Bölcske közigazgatási területét, valamint Fejér megyében Elõszállás, Daruhegy, Kisszentmiklós, Templomos és Kisapostag, Bács-Kiskun megyében pedig Apostag, Dunaegyháza és Solt településeket.
Hozzáfûzte: a korábban Baranya megyében, Szalatnakon talált vízi vadmadár tetemében kimutatott H5 vírus miatt kijelölt tíz kilométeres megfigyelési körzet érinti a Tolna megyei Csikóstõttõs területét is.

Tolnában eddig a szomszédos Bács-Kiskun megyei Baracskán, valamint Dunaszentbenedeken talált fertõzött madártetemek miatt elrendelt megfigyelési területek kiterjednek Báta, illetõleg Paks és Dunaszentgyörgy településekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!