Hírek

2006.06.01. 22:00

Népszerûsítés bakancsban

<b>Teljesítménytúra kiállítással a Benedek-hegy megújításáért</b>

Mórocz Zsolt

Az esõs idõjárás nem kedvezett a rendezvénynek, ám így is szép számmal, össze- sen kilencvenheten indultak a huszonöt kilométeres túrán nyolcvanöten, a tíz kilomé- teresen pedig tizenketten. Mindössze öt induló nem ért célba. A túrázók közül sokan családdal, gyermekekkel indultak, de volt, aki pesti és külföldi ismerõsével közösen tette meg a kijelölt távot - tudtuk meg Jákói Bernadett szervezõtõl.
- Az immár második alkalommal indított túrák célja, hogy népszerûsítsék a Bene- dek-hegyet és annak környékét, a megyeszékhely legszebb természeti és épített környezetét - mondta Rácz Katalin szervezõ. A rendezvény segít abban, hogy a veszprémiek és a környéken élõk megismerjék azokat az értékeket, melyeket érdemes védeni, és idõvel egyre többen figyelnek majd arra, hogy óvják környezetüket. Vasárnap a felújítás alatt álló jezsuita templomban kiállítás nyílt a kolostoregyüttes régészeti feltárásairól, a templom hangversenyteremmé alakításának érdekes részleteirõl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!