Hírek

2006.06.15. 19:23

Újra vághatnak Csongrád megyébõl származó baromfit a helyi üzemekben

Szeged (MTI) - Újra vághatnak Csongrád megyébõl származó baromfit a helyi üzemekben - közölte az MTI-vel a Csongrád Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenõrzõ Állomás igazgatója csütörtökön.

Mórocz Zsolt

A szentesi, a pusztamérgesi és a szeged-szentmihályi baromfifeldolgozó-üzemben csütörtökön megkezdõdött a megyébõl származó vágásérett szárnyasállomány feldolgozása - mondta a megyei fõállatorvos.
Hozzátette: az állatok húsából készült termékeket minden további korlátozás nélkül forgalomba hozhatják a cégek Magyarországon.

Az igazgató elmondta: annak ellenére, hogy az Európai Unió referencialaboratóriumából még nem érkezett meg a végleges eredmény, hogy a H5N1 vírus okozta Bács-Kiskun megye három településén a baromfi megbetegedéseket, a legszigorúbb óvintézkedéseket vezették be, s ezek jelenleg is érvényben vannak.

A megye Tiszától nyugatra esõ területén továbbra is zárt helyen kell tartani a szárnyasokat. A rendõrség szigorított ellenõrzést végez a közutakon, minden baromfiszállító kamiont megállítanak, ellenõrzik az állategészségügyi dokumentumokat, s ha valamilyen szabálytalanságot tapasztalnak felveszik a kapcsolatot az állategészségügyi hatóságokkal - közölte az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!