Hírek

2006.09.05. 02:28

Evangélikus ünnep: megújult a templom

Magyargencs (TÉ) - Az evangélikus templom- ban hálaadó ünnepi istentisztelettel adóztak szombaton Isten háza megújulásáért az egyházközség helyi és kemeneshőgyészi gyülekezetei részvételével.

nincs nev

A templom utóbbi évtizedekben erősen leromlott állagú épületének felújítása 2004-ben kezdődött, még az előző lelkész, Schermann Gábor előkészítésével, ismertette Szabó Ferenc, a jelenlegi lelkész. A több mint 8,8 millió forintos beruházás során tetőfelújítással, külső-belső festéssel, fűtéskorszerűsítéssel, járólapcserével az épület teljesen megújulhatott. A költségeket részben kárpótlásból, részben az egyházkerület és az egyházmegye támogatásából, részben adakozásból finanszírozták. Ittzés János püspök igehirdetésében örömének adott hangot az igényes munka láttán, mely azt mutatja, hogy a gyülekezet szívén hordozza templomát. Rámutatott: Bár Isten nem lakik házban, és a templom nem arra való, hogy a világból kivegyük és oda rekesszük el őt, mégis Istennek is szüksége van arra, hogy otthon legyen valahol ebben a világban. De Isten nem elégszik meg csupán egy szép házzal, mondta. A templom találkozási hely, s az Ige szavai szerint lelki házzá, szent papsággá, egymás terheit hordozó közösséggé kell épülnie a gyülekezetnek, hogy igazi befogadó otthona lehessen a Minden- hatónak. Az úrvacsoraosztással egybekötött istentiszteleten az egybegyűlt lelkészek és a püspök, a katolikus testvérfelekezet plébánosával, Budai Zoltánnal együtt megáldották a felújított hajlékot. Majd ün- nepi közgyűlés kezdődött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!