Hírek

2006.09.22. 02:27

Nyugalomra int a kamara

Budapest, Veszprém (tt) - A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) és a magyar vállalkozások álláspontja szerint a magyar társadalom és gazdaság érdekében elengedhetetlen a nyugalom és a törvényes rend fenntartása, áll az MKIK lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Mórocz Zsolt

Az MKIK a vélemény-nyilvánításnak csak a törvényes kereteken belüli, demokratikus formáit tartja elfogadhatónak. Felhívja a figyelmet, hogy az ettől eltérő fellépések súlyos következményekkel járhatnak, mivel kockára teszik az ország hite-lességét, a gazdaság versenyképességét, az ország és a társadalom jövőjéhez elengedhetetlen, érdemi reformok megvalósítását. Az MKIK kiemelten fontosnak tartotta és tartja az államháztartás egyensúlyának megteremtését és a nagy ellátórendszerek reformjait. Megvalósításukat minden lehetséges eszközzel támogatta és támogatja, síkraszáll következetes végrehajtásukért. Az MKIK elengedhetetlennek tartja és szorgalmazza az érdemi, szakmai alapokon álló párbeszédet. Elvárja a magyar politikai életben a hi-telesség helyreállítását. A törvényesség betartása, a nyugalom fenntartása nélkül esélyünk sem lehet az ország felzárkózására, az európai uniós források lehívására, a jobb életminőség elérésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!