Hírek

2006.10.06. 02:28

Fejlesztésekkel a jövő csíráiért

Ajka (tt) - Az uniós forrásoknak köszönhetően nagyon sok pénz érkezik hazánkba. Ebből az összegből azonban csak az életképes programokat támogatják.

Mórocz Zsolt

A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Tanács az elmúlt évben élt először azzal a lehetőséggel, hogy kihelyezett ülést tartott olyan jól működő társaságnál, ahol hagyománya van az innovációnak. Ezekre az ülésekre mikro- és kisvállalkozásokat is meghívnak azzal a céllal, hogy tapasztalatokat gyűjtsenek és üzleti kapcsolatokat építsenek. A tanács szerdán az Ajkai Elektronikai Kft.-nél tartotta ülését. Ha az innováció érdekében a kicsi és a nagyobb vállalatok összefognak, ezzel leteszik a jövő csíráját is, mondta megnyitójában dr. Mészáros Ernő, a tanács elnöke. A tanácsülésen a Közép-dunántúli Regionális Operatív Program helyzetértékelését hallgatták meg. Gáspár Edit, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség munkatársa elmondta, regionális operatív programokra az unió következő, 2007-től 2013-ig tartó pénzügyi ciklu- sában 134-145 milliárd forint jut a régiónak. Kollégája, Balogh Gábor a regionális innovációs támogatásról (Baross Gábor-program) beszélt. Az erre szánt idei keret 421,3 millió forint. Hozzátették, a forrásokhoz csak életképes pályázatokkal lehet hozzájutni. A vendéglátó Ajkai Elektronikai Kft. működését, eredményeit Seregélyes Kálmán ügyvezető igazgató mutatta be. Mint mondta, az 1962-ben (még a Videoton gyáregységeként) alapított, 1992-ben privatizált, majd 1996-ban tulajdonosváltáson keresztülment társaság tevékenysége, létszáma jelentős változásokon ment keresztül az eltelt négy évtizedben, de az utóbbi tíz esztendő már a növekedésről szól. Az 1996-ban félmilliárd forintos árbevételt produkáló kft. mára közel ötmilliárdos céggé érett, alkalmazottai száma megduplázódott, ma több mint hatszázan vannak. Fejlesztésre évről éve jelentős összegeket (150-160 millió forintot) költenek, amelyhez új technológiák bevezetése is hozzátartozik. Minderről a tanács tagjai személyesen, gyárlátogatás során győződhetek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!