Hírek

2006.10.18. 02:28

Közös bűnmegelőzési koncepció

Balatonfüred (gyá) - Ismét Filep Miklós zánkai polgármestert választotta elnökévé a Balatonfüredi Kistérségi Többcélú Társulás tanácsa.

Dallos Zsuzsa

A Balatonfüred mellett tizenkilenc községet tömörítő társulás hétfőn délelőtt megtartott ülésén alelnöké dr. Bóka István füredi polgármestert választották. A pénzügyi bizottságot Nagy András balatonszőlősi polgármester vezeti, tagja még Ambrus Tibor csopaki és Kemendy Miklós balatonakali polgármester. A költségvetés módosítását polgármesteri indítványra levették a napirendről, megtárgyalását egy későbbi ülésre halasztották, mivel a javaslatot a szervezeti és működési szabályzatban rögzítettnél később kapták meg a társulási tanács tagjai.Ugyanakkor egyhangúlag elfogadták a kistérségi közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepciót, mely a jelenlegi helyzet feltárása mellett rögzíti a célokat, az érintett szervezetek együttműködését segítő kereteket. A hozzászólásokban elhangzott, a polgármesterek az eddiginél na- gyobb segítséget várnak a rendőröktől a közlekedési problémák megoldásában is. Több és gyorsabb információt várnak a rendkívüli események idején. Így például időben szeretnének hírt kapni az esetleges pincefeltörési so- rozatok elindulásakor, hogy maguk is felléphessenek a közbiztonság javításáért. De információt várna arról is, ha mondjuk egy polgárőr bűncselekményt követ el. Ilyen eset többször is előfordult az elmúlt időszakban, de sem az önkormányzatot, sem az érintett polgárőr szervezetet nem tájékoztatták róla. Ugyanakkor a koncepcióban a bűnmegelőzési alapítvány támogatásáról szóló mondatot feltételes módúra változtatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!