Hírek

2006.10.28. 02:27

Régi-új elnök a sümegi kistérségben

Sümeg (gyá) - Dr. Rédei Zsolt sümegi polgármester köszöntötte a Sümeg Kistérségi Önkormányzatok Többcélú Társulásának újjáalakuló tanácsülésén megjelenteket.

Győrffy Árpád

Bevezetőben bemutatta magát a 21 tagtelepülés polgármestereinek, jegyzőinek. - Sümegi, sümegi származású, meghatározóan lokálpatrióta vagyok. Két egyetemi és egy főiskolai végzettségem mellett közbeszerzési szakértő, valamint európai uniós pályázati szakértő is vagyok. Mindenképpen közvetlen és hatékony munkakapcsolat kialakítására törekszem a térség polgármestereivel. A város képviselő-testületében abszolút többséggel rendelkezünk. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag teljes jogú nyilatkozatot tehetek adott együttműködésekre - mondta többek között magáról, lehetőségeiről a kistérségi központ új polgármestere. Mint hozzátette, a múltat lezárta, az együttműködést elsősorban a jövőre, a fejlődésre szeretné alapozni. A társulás újjáalakulásának egyhangú megszavazása után a nyilvánosság kizárásával folytatták a munkát. Mint a csütörtöki ülés után megtudtuk, elnökké 20 igen és egy nem szavazattal a korábbi elnököt, Simon Lajos dabronci polgármestert választották. Az elnökhelyettesi posztot dr. Rédei Zsolt és Turcsi József (Csabrendek) nyerte el. Rajtuk kívül még Szentes László (Bazsi), Szita Zoltán (Ukk), Csordás Gáspár (Káptalanfa) és Bódis József (Zalaerdőd) került a munka szervezésében, végrehajtásában segítő előkészítő bizottságba. Megválasztották az ellenőrző bizottságot is, melynek elnöke Freili Béla (Bodorfa) lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!