Hírek

2006.11.23. 03:28

Öt év emberrablásért

Lesencetomaj (ma) - Egy férfit szó szerint elraboltak az utcán azért, hogy feltételezett tartozását megadja. Az erőszakos elkövetőt ötévi börtönre ítélte jogerősen a Győri Ítélőtábla.

Mátételki András

A 39 éves Almás László, a lesencetomaji Gól italbolt akkori üzemeltetője 2003 augusztusában több alkalommal megüzente D. F.-nek, hogy fizesse ki az italfogyasztását - összesen 11 ezer forintot -, különben megveri. A már többször büntetett Almás személyesen is megkereste adósát, s közölte vele, rosszul jár, ha nem fizet. A sértett tagadta, hogy neki bármilyen számlát ki kellene egyenlíteni a kocsmában. Hetek múlva, a figyelmeztetések ellenére D. F. egyik délután betért az italboltba, ahol ittasan a metsző-ollójával hadonászott. Előkerült a kocsmáros, aki ismét összeszólalkozott ismerősével a tartozáson, majd a nyomaték kedvéért kétszer megütötte, de hagyta elmenni.Később Almás és nevelt fia a falu határában elkapták a bajbajutottat, s beültették a Mazdájukba. Visszavitték a presszóba, ahol a hátsó helyiségbe kísérték. Itt Almás úgy leütötte hátulról a férfit, hogy az eszméletét vesztve a földre zuhant. A magatehetetlen il-letőt fején, hátán, combján megrugdosta, majd a teraszon lévő felmosóvödörből szeny-nyes vízzel leöntötte. Az ekkor magához térő D. F.-fel közölték, addig nem mehet haza, míg nem rendezi tartozását. A nevelt fiú őrizte este kilencig a kocsmában, majd a visszatérő Almás megkegyelmezett neki és hazaengedte.Az év december 22-én bement a kocsmába T. I., akinek Almás segített a játékgépen nyerni. A pénz felvételekor az elsőrendű vádlott közölte, fe-lezzék meg a nyereményt. A férfi ennek nem akart eleget tenni, ezért Almás kilátásba helyezte, hogy megveri. A délutáni órákban lakásán ke-reste fel T.-t, akit úgy megütött, hogy rövid időre elvesztette az eszméletét. Ezt kihasználva kivette a zsebéből a 30 ezer forintos nyereményt, majd azt a 800 ezer forintot is magához vette, amit a lakásban talált. A bántalmazott férfi másnap rosszul lett, kórházba kellett szállítani. Két helybeli huszonéves tudomást szerzett arról, hogy falubelijük kórházba került, ezért - úgy tudták, nagyobb összeget tart otthon -, december 26-án este betörtek hozzá. Mindent átnéztek a lakásá-ban, de pénzt nem találtak, így üres kézzel távoztak.A Győri Ítélőtábla a napokban helybenhagyta a Veszprém Megyei Bíróság döntését, amely kimondta: Almás Lászlónak öt évet kell börtönben töltenie emberrablás, rablás és súlyos testi sértés bűntette, illetve annak kísérlete miatt. A huszonnégy éves nevelt fia, valamint az egyik betörő felfüggesztett börtönbüntetést kapott, míg az ügy negyedik szereplőjének egy évet kell börtönben töltenie.A magatehetetlen illetőt fején, hátán, combján megrugdosta, majd vízzel leöntötte

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!