Hírek

2007.03.30. 02:28

Szúnyogirtás április végén

Zalakaros (kiss) - A hatékonyság érdekében változik a Balatoni Szövetség (BSZ) munkaszervezete: a könyvelést a Balatoni Integrációs Kht. végzi, és a füredi székhely mellett még két telephely: Siófok és Keszthely is belépett . Mindez nem jár nagyobb költséggel - derült ki a szervezet szerdai ülésén.

Kiss Nikolett

A szövetség elfogadta az idei munkatervet, költségvetési tervezetet, valamint ügyvezető elnökké választotta dr. Hatvani Miklós siófoki ügyvédet, aki a Balaton Fejlesztési Tanács munkájában intenzíven részt vett az elmúlt években. Simon Károly, a korábbi ügyvezető elnök to- vábbra is a szövetség tiszteletbeli elnöke marad. Az ülésen több felvetés érkezett a Balaton-törvény módosításával kapcsolatban. Simon Károly szerint a szövetség továbbra is ragaszkodjon a balatoni fő-építészi státushoz, melyet a törvényalkotók épp a minap vetettek el. Így, a szezon kezdetén természetesen szó esett a szúnyogirtásról is: Lázár János titkár elmondta, ah-hoz, hogy az idegenforgalmi idényben ne legyen baj, legkésőbb április 20-ig meg kell történnie az első biológiai irtásnak. Bár az idő szorít, ugyanis a közbeszerzési eljárásról döntés leghamarabb április közepén születik, Lázár János szerint április végén elkezdődhet a gyérítés. A hetvenmillió forintos költséget egyébként ötven-ötven százalékban az állam, valamint az önkormányzatok biztosítják. A nyár folyamán várhatóan két biológiai és öt kémiai gyérítést végez a nyertes cég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!