Hírek

2007.07.04. 02:28

Nem jár pénz az igazolásért

Marcaltő (ns) - Panaszos szülő kopogtatott nemrégiben a szerkesztőségünk ajtaján. Elmondása szerint a marcaltői háziorvos ezer forintot kért gyermekétől a táborozáshoz szükséges orvosi igazolás kiállításáért. Holott a szomszéd megyei településen osztálytársainak egy vasat sem kellett ezért fizetniük. Nem érti, hogy Marcaltőn viszont miért?

Németh Sándor

Az állásfoglalásról természetesen informáltuk az em- lített háziorvost, dr. Hajzer Andrást is, aki szerint ennek ellenére sem egyértelmű a helyzet.

- Jogi káosz van ezen a téren is, ugyanis ezt a munkát az Országos Egészségbiztosítási Pénztár nem finanszírozza - mondta, és kijelentette, hogy a pénzt ő nem jogellenesen kérte. S hogy másutt, történetesen a Marcaltőhöz közeli Szany községben (ahol az említett diák tanul) nem kértek pénzt, a tényt dr. Hajzer András nem kívánta kommentálni.

Néhány polgármestert és háziorvost is megkérdeztünk az üggyel kapcsolatban. Az ajkai térséghez tartozó Eger- alja polgármestere, Farkas Jenő kijelentette: a térség háziorvosa is vizitdíj nélkül állítja ki az orvosi igazolást. A nyárádi körzetben működő háziorvos, dr. Kovács Károly sem kér ezért a munkáért pénzt. Viszont elmondta, ha a minisztérium szerint nem számít szakvéleménynek az or- vosi igazolás kiadása, s nem támogatja az egészségbiztosítás, akkor akár a szülők is igazolhatnák, hogy a gyermekük egészséges. Még hozzátette, a szakvéleményért egyébként nem ezret, hanem akár nyolcezer forintot is elkérhetnének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!