Hírek

2007.11.12. 03:29

Madarak iskolában

Veszprém (vi) - Harminc éve nem szerveztek olyan nagyszabású díszmadárkiállítást a városban, mint amilyen szombaton és vasárnap reggeltől estig volt látható a Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermében.

Varga Ibolya

A kiállítást abból az alkalomból szervezték, hogy egy évvel ezelőtt alakult meg a Veszprém Megyei Díszmadárbarát Egyesület - tudtuk meg Szeghalmi László elnöktől. Mára már negyven tagjuk van, akik a megye minden részét képviselik. A kalitkákban főleg papagájfajokat mutattak be, de ritkaságok és díszgalambok is helyet kaptak. Mintegy ezer példányt láthattak nyitáskor az érdeklődők. Később azért csökkent a számuk, mert meg is lehetett vásárolni a madarakat a kiállításon. Az egyesület kikötötte azonban, hogy az eladott madarakat pótolni kell, hogy ne üres ketreceket nézegessenek a látogatók. Egy sorban viszont csak olyan madarakat mutattak be, melyek megvehetők voltak. Az előre meghirdetett program szerint kisrágcsálókat is kínáltak volna, de ezek tenyésztői végül nem érkeztek meg, pedig sok kisgyerek kereste a hörcsögöket és tengerimalacokat is. Az árak nagyon széles sávot öleltek fel, a hullámos papagáj és a zebrapinty egy példánya 800 forintba került, de kínáltak egy szelíd és már szépen beszélő arapapagájt, melynek árát négyszázezer forintban határozták meg. Ennél is értékesebb volt a moszkovszkyy királypapagáj, melyből hivatalosan összesen három példány van az országban, de ezt nem akarták eladni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!