Hírek

2008.03.17. 03:29

Ez a mi ünnepünk

Veszprém (té) - Immár húsz éve várnak kicsi- nyeket és nagyokat az 1848-as március 15-e eseményeit, hangulatát felidéző rendezvényso- rozattal a Laczkó Dezső Múzeumba, melyet öt éve újrakereszteltek. Azóta Ez a mi ünnepünk címmel hívogatja a csa- ládokat.

Toldi Éva

A program - melyre a pénzt a városi önkormányzat biztosította - szombaton a múzeum lépcsőjén a Veszprémi Ifjúsági Fúvószenekar térzenéjével kezdődött, melyben a zenészek a forradalom és szabadságharc katonai indulóit idézték fel. Majd az intézmény közművelődési termében történelmi játszóházat tartottak a szépszámú érdeklődőnek. Ki-ki eldönthette, a csákó-, kokárda- vagy kardhajtogatásban fejleszti-e tudását, vagy izgalmas totóba nevez-e be, esetleg a nemzeti színű és gyöngyös párta készítését tanulja meg, vagy gyöngyös kokárdát fűz, esetleg ismerkedik a korabeli férfi- és női öltözettel, a vitézek ruházatával, s öltöztetőbabákon gyakorolja azt.Kétségtelen, hogy az em- lékidéző délelőtt csúcspontján, délben, amikor megérkeztek a Kurázsi együttes táncosai, a mozgás már mindenkinek jólesett. A táncházba az óvodástól a nagymamáig mindenki bekapcsolódott a maga tudása szerint. Körülbelül kétszázhatvanan vettek részt a programban; anyukák, apukák, nagyik és gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!