Hírek

2008.04.28. 02:29

Halból változatosan

Zánka (kn) - Hal grillezve, lángoson, tárkonyos édesgyökér felfújttal, harcsakolbásszal - mondhatni, variációk halra volt a mottója a Zánkán rendezett XV. országos Kiskukta szabadtűzi főzőversenynek.

Kiss Nikolett

Házi aludtejjel főtt halle- ves és süllőtekercs harcsakolbásszal, túróval bolondított puliszkával - ez lett végül a nagykanizsai Thuri György Szakképző Iskola csapatának győztes menüje a sok-sok érdekes étel között, amelyeknek csupán egy feltétele volt: halból készüljön. A megkötött alapanyag mellett a ki- írásban még fontos szempont volt a hagyományőrzés, a feledésbe merült receptek újbóli felidézése is. A hagyományosan május elsejéhez közeli hétvégén megrendezett főzőver- seny illata már messziről szállt a levegőben. Ezúttal tíz csapat kondérjában fortyogtak az ételek, melyekben a sertés- és a marhahús, illetve a zöldségek után a ki- írásnak megfelelően ezúttal a hal volt a főszereplő. A csapatok Budapesttől Hódmezővásárhelyen, Tatabányán át az ország minden részéből ér- keztek, a megyét a házigazda zánkai Egry József Szakközépiskolán kívül az ajkai Szent- Györgyi Albert szakközép csapata képviselte. A második helyet a hódmezővásárhelyi Corvin Mátyás Szakközépiskola fiatal séfjei szerezték meg, a harmadikat pedig a budapesti Gundel Károly szakközép diákjai. Megyénkből a legjobb, a negyedik helyen a zánkaiak egyik csapata végzett. Göde Attila és Pataki Sándor káposztás bablevest készített ciberében marinált harcsahússal, főételként pedig fokhagymás-parajos fogastekercseket kínáltak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!