Hírek

2008.04.30. 02:28

<u>Európai tavasz</u>

<b>Veszprém</b> - Az Európai tavasz elnevezésű programban az idén öttől 20 éves korú fiatalok számára szöveges, rajz- és videópályázatot egyaránt meghirdet a rendezvényt lebonyolító Európai Iskolahálózat.

Varga Domokos Péter

A jelentkezés elektronikus úton történik. Az érdeklődők az Európai tavasz honlapján (www.springday2008.net) adhatják meg elérhetőségeiket, illetve a programmal kapcsolatos további információk is itt találhatóak - erről a városházán tartott minapi sajtótájékoztatón hangzottak el információk.

Dr. Szalay András, az EU Régiók Bizottságának tagja hangsúlyozta, Európa olyan lesz, amilyenné a fiatalok teszik. A Régiók Bizottságának testülete is célul tűzte ki, hogy az uniót közelebb kell hozni a lakossághoz, ez a hat éve tartó programsorozat pedig újra és újra ráirányítja a figyelmet Európára, az európai gondolatra. 

A programsorozathoz kapcsolódva ő az Európa-napon, május 9-én a Vetési gimnáziumban francia tagozatos diákokkal francia nyelven folytat eszmecserét arról, milyennek szeretnék látni a fiatalok az Európai Uniót.

Szabados Tamás, a regionális fejlesztési és szakképzési bizottság elnöke - aki egyben a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács társ-elnöke is - elmondta, véleménye szerint az európai program során idén meghirdetett téma áll legközelebb a fiatal korosztályhoz, hisz ők azok, akik hajlamosak az új befogadására, az innovációra.

Porga Gyula, Veszprém alpolgármestere reményét fejezte ki, hogy az ügy nagy nyilvánosságot kap, és minél több helyi iskola is csatlakozik a kezdeményezéshez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!