Hírek

2008.04.30. 02:29

<u>Tótágas a bobpályán</u>

<b>Balatonfűzfő</b> - Ismét újdonsággal rukkolt elő a balatoni bobpálya tulajdonosa. Találmánya, a hintóka az északi part szenzációja lehet.

Tremmer Tamás

A balatonfűzfői uszoda környezetében pár év alatt minden igényt kielégítő szórakoztató centrum alakult ki. Egy bobpálya építésével kezdődött. A kivilágított pálya hossza 800 méter, amelyből 15 méternyi az alagút, szintkülönbsége pedig 39 méter. 

A csővázon egy időben 32 kocsi csúszhat. A kocsik mindegyike kétszemélyes, biztonsági övvel ellátottak. A bobot felvonó viszi fel a legmagasabb pontra, ahonnan csodálatos balatoni panoráma tárul elénk.

A tulajdonos Kovács László a nyitás óta folyamatosan bővíti az élményelemek számát. A bobpálya tőszomszédságában már kalandpark működik, íjászattal, mászófallal, vietnami híddal, ahol a bátrabbak letesztelhetik magukat. 

2008 nagy dobása már elkészült. Kovács László az elmúlt évben több helyen is megfordult, a tanulmányutak alapján állt össze fejében az ötlet. A hintókát saját tervei alapján készíttette el, mi több, ő a keresztapa is. 

A hintóka egy pörgő szerkezet, amellyel még tótágast is lehet állni. A berendezést a napokban a bobpálya mellett felállították, a TÜV bevizsgálta, s biztonságosnak találta, így nincs akadálya annak, hogy a közönség is igénybe vegye. A hivatalos avatására május 2-án kerül sor. 

A Serpa kalandparkban idén szintén megújul a kínálat, tájékoztatott az üzemeltető. Polgár Attila lapunknak elmondta, a kalandösvény területe a háromszorosára bővül, a 70 méteres kötélcsúszdát 100 méterrel meghosszabbítják. 

Reményei szerint a nyári szezonra elkészülnek a fejlesztéssel. Már szintén a nyárra készülnek a Bob Caféban is, amelyet bobpálya teraszán alakítottak ki. A tó északi partján egyedülálló, különleges szabadtéri rendezvényterület kapott helyet a zöldövezettel körülvett teraszon. Az idei nyitóbuli június 6-7-én lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!