Hírek

2008.06.11. 02:28

Rendezik a kmb-s jövedelmeket

Veszprém (hgy) - A megyében összesen 116 körzeti megbízotti (kmb) állás van, ezeknek a nyolcvan százaléka van betöltve. Valószínűleg június elsejével vonzóbb lett ez a poszt, hiszen az igazságügyi tárca havonta 30-40 ezer forinttal emelte meg a jövedelmüket.

Halmos György

A körzeti megbízottak jövedelmének rendezése több mint tíz éve jelen lévő probléma. A tárca azért tartotta fontosnak a kérdés rendezését, mert a körzeti megbízottak azok, akik közvetlen kapcsolatban állnak a polgárokkal, akik sokat tudnak tenni a közrend, közbiztonság javítása érdekében. Váradi Károly ezredes, a megyei főkapitányság rendészeti igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy évtizedekkel ezelőtt a kmb-s poszt (szolgálati lakással) vonzó volt, de a helyzet a kilencvenes évek elején gyökeresen megváltozott. A körzeti megbízottak bére nem tartott lépést más területek jövedelemnövekedésével, az emeléssel most megoldódhat a helyzet. A rendészeti igazgató szerint ez azért nagyon fontos, mert a körzeti megbízottak helyismeretük miatt a felderítőmunkában nagyon sokat tudnak segíteni. - A jövedelem növelésével valószínűleg vonzóbb lesz a körzeti megbízotti poszt, fel tudjuk az összes helyet tölteni - adott hangot reményének az ezredes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!