Hírek

2008.09.30. 02:28

<u>Nem lesz szemét, ha hasznosítjuk</u>

<b>Veszprém</b> - Szeptembert a környezetvédők Újrahasznosítási hónapnak nevezték ki, amelynek keretében az ÖKO-Pannon Kht. kiállítással mutatja be, mi történik a szelektíven gyűjtött hulladékkal.

Varga Ibolya

A jármű a múlt héten megállt Ajkán és Tapolcán, szombaton pedig Veszprémben is. A kamionban berendezett különleges tárlat másodszor járja körbe az országot, hogy meggyőzze a lakosságot a hulladékhasznosítás jelentőségéről és szemléltesse a csomagolási hulladékok hasznosítását. 

Az ÖKO-Pannon Kht. ezzel idén ötödször valósítja meg a Pro Europe szervezet kezdeményezéséből mára európai szintű eseménysorozattá kinőtt újrahasznosítási hetet, melyből tavaly óta újrahasznosítási hónap lett. 

Az ÖKO-Pannon Kht. a kiállítás segítségével a hasznosítási folyamat modellezésével kívánja eloszlatni a szelektív hul- ladékgyűjtéssel kapcsolatos tévhiteket és bemutatni a hulladékok útját a gyűjtőszigettől a feldolgozóüzemen keresztül a boltok polcaiig, ezáltal érzékeltetni a szelektálás értelmét. 

A gondolatébresztő kiállító-eszközök, játékok egyszerűen szemléltetik a szelektív hulladékgyűjtés célját, a hasznosítást. A varázsdoboz, a térképes játék és a papírmerítés segítségével új ismeretekre tehetnek szert a látogatók a hasznosítással kapcsolatban, míg a mini hulladékválogató és a mágneses szeparátor megmutatja, hogyan osztályozzák, válogatják a szelektíven gyűjtött hulladékokat, a sorba rakó játékban pedig már hasznosított másodnyers- anyagokat ismerhetünk meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!