Hírek

2009.01.16. 03:29

Harc az időjárással

<b>Megyei körkép</b> - Megküzdöttek az elemekkel a Napló kézbesítői, hiszen hajnalban fogvacogtató hidegben, jeges utakon kellett eljuttatni az újságot az előfizetőkhöz.

Szabó Péter Dániel

- A megyeszékhelyen a nyomdából kikerült Napló időben, hajnali fél háromra kiért a lerakóhelyekre, a város földrajzi adottságából adódóan azonban a dimbes-dombos területeken a kézbesítők igen nehezen tudták mindenkihez eljuttatni a lapot. 

Az időjárási viszonyoktól függetlenül azonban fél hétig minden veszprémi megkapta a friss újságot - mondta el kérdésünkre Lukács Tibor regionális terjesztési vezető. 

Nem volt ilyen jó a helyzet a megye más pontjain. A hajnali ónos eső és a néhol kriminális útviszonyok miatt bizony késve jutottak el a szállítmányok a Pápa és Ajka környéki területekre, ám leg- később fél kilencig itt is minden előfizető hozzájutott a Naplóhoz. 

További késések voltak az Ajka, Devecser, Sümeg megyehatárig terjedő településeken, ám a kézbesítők gyors és áldozatos munkájának köszönhetően nyolc órakor már a legfrissebb híreket böngészhették az itt élő emberek. 

- A szerdai ónos eső szerencsére nem érintette a lapterjesztést, hiszen hat óra körül érte el a megyét, s addigra már végeztünk a munkával. Csütörtök reggel azonban már testközelből tapasztalhattuk, hogy mennyire csúsznak az utak és jegesek a járdák - mondta el Simon Gábor Napló-kézbesítő. 

- Mivel a munkagépek csak hat óra-fél hét környékén kezdik el felszórni az utakat, nekünk hajnalban szinte életveszélyes körülmények között kellett helytállnunk. A járda helyett a füves részeken, bokrokon át tudtunk csak közlekedni, máskülönben nem úsztuk volna meg a reggeli munkát végtagtörés nélkül.

A 15 éve a terjesztésnél dolgozó férfi megjegyezte, nem telik el úgy tél, hogy ne jelentkezne ez a probléma, a kézbesítők ezért előre tartanak attól, ha az időjárás-jelentés ónos esőt jósol, hiszen tudják: másnap különösen nehéz dolguk lesz. 

A veszprémi Haszkovó úti lakótelepen több száz újságot kézbesítő Simon Gábor egyébként megjegyezte, nemcsak a sószóró gépeken múlik a csúszásmentesség, az embereknek is jobban oda kellene figyelniük környezetükre. 

- A lakótelepen járva mindössze egy helyen, a Halle utca 7/D előtt tapasztaltam, hogy le volt szórva a járda, máshol mindenütt tükörjég fogadott hajnalban. Márpedig mindannyiunk felelőssége, hogy a lakóhelyünk környéke biztonságos legyen - hangsúlyozta a férfi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!