Hírek

2009.02.23. 03:28

Hagyják békén a rendőröket!

<b>Veszprém</b> - Most nem az indulatok szításának, a rendőrségre mutogatásnak, hanem a közös megoldásnak van itt az ideje. Társadalmi problémákat rendőri eszközökkel nem lehet megoldani, ezért van szükség az összefogásra.

Varga Domokos Péter

A veszprémi önkormányzat szocialista frakcióvezetője mondta ezt el tegnap, sajtótájékoztatón. Hartmann Ferenc úgy fogalmazott, köszönetüket és elismerésüket fejezik ki a város polgárainak azért, mert Marian Cozma meggyilkolását toleránsan és kulturáltan kezelték, de szomorúnak tartják, hogy egyes közéleti szereplők, politikusok etikai normákat felrúgva próbáltak indulatokat korbácsolni.

Katanics Sándor, a párt országgyűlési képviselője felidézte, hogy az Orbán-kormány alatt 29 robbantásos merényletet követtek el, de emiatt akkor a szocialisták nem kiáltották ki felelősnek a Fideszt. 

A városi önkormányzat is több alkalommal tűzte napirendre a rendőrség munkájának értékelését, már 2001-ben is megállapították, hogy a létszámhiány évek óta gondot okoz. A szocialisták ezért sem kérdezték most meg, milyen lépéseket kezdeményezett a városvezetés a rendőri létszámhiány megoldása érdekében.

Veszprém polgármestere, Debreczenyi János Marian Cozma meggyilkolásának napján azzal intette nyugalomra a kézilabdázót gyászo-ló tömeget, hogy az elkövetők elsősorban magyarok, csak azt követően tagjai valamely nemzetiségnek. 

Ezt a kijelentést miként értékelik a szocialisták? - érdeklődött lapunk. Szerencsés mondat volt a polgármester úr részéről, mert nem cigánybűnözésről beszélt, hiszen bűnözők minddenféle nációban előfordulhatnak - válaszolta Hartmann Ferenc.

Nagyon pozitívnak ítéljük meg, hogy a polgármesternek abban a felhevült helyzetben volt bátorsága ezt a mondatot kimondani - tette hozzá Katanics Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!