Hírek

2009.03.16. 03:29

Egy ártatlan fiú halála

<b>Ajka</b> - Az áldozat édesapja és nagyapja megrendülten állt a Fekete-Vörösmarty Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola előtt a szombat délutáni gyertyás megemlékezésen. Lapunknak csak annyit mondtak: nem értik ezt az egészet, nem tudják, mi történhetett.

Kiss Nikolett

A tizenöt éves kamasz fiú ugyanis nem panaszkodott sosem a nevelőapjára, nem beszélt nekik arról, hogy otthon valami gond lenne. A fiú iskolatársai azonban már nem állították, hogy minden rendben lett volna. Tudtak róla, hogy társuk többször is megvédte az édesanyját nevelőapja haragjától. 

Imádta az anyját és a féltestvérét, az ötéves kishúgát. Jól tanult és sportolt, rendes fiú volt. Mindenkinek segített, fiúkkal, lányokkal jóban volt, sokat tréfálkozott. - Csak kedvező dolgokat lehet mondani róla, jó képességű, szorgalmas tanuló volt, műszaki pályára készült. 

Közvetlen, kedves gyereknek ismertük - mondta osztályfőnöke, Riederné Fenyvesi Bettina, majd osztályával és még kétszáz diákkal, pedagógussal együtt ő is mécsest helyezett el az iskola lépcsőjén. 

Az intézmény vezetője, Gerencsér Hilda a fiú édesanyját is tanította. Azt mondja, mindent elárul az áldozatról, hogy a diákok maguk szervezték a gyertyás megemlékezést. A diákok csendesen, fegyelmezetten álltak, beszélgettek, sírtak, vigasztalták egymást. Senki sem értette, hogy miért kellett meghalnia egy ártatlan fiúnak. 

A Búzavirág utcai új családi házat rendezett udvar fogja körbe. Az épület oszlopain még ott van a karácsonyi díszkivilágítás. A csengetésre egy középkorú asszony nyitott ajtót. Csak annyit árult el, hogy a család egyik rokona, de azt mondta, nem tud semmit sem a kislányról, sem az édesanya állapotáról vagy arról, hogy mi történt a házban szombatra virradó éjjel. 

A megdöbbent szomszédok pedig csak abban értettek egyet, hogy a család nem járt össze senkivel és hogy látszólag nyugodt, normális életet éltek. Azt mondják, még hajnalban sem hallottak veszekedést, kiabálást. Azonban az egyik szomszéd férfi talán kicsit jobban ismerte az elkövetőt, hiszen alkalmanként üzleti kapcsolatban álltak.

- Úgy tudom, az asszonyt éjszakai kimaradásokkal vádolta a párja, aki féltékeny volt rá. Persze nem tudni, mi az igazság. Amikor egy hónapja olyan csúnyán bánt vele, az is ilyesmi miatt lehetett. Pedig szerette a gyerekeket, az biztos. A kislányért meg egyenesen rajongott, megadott neki mindent - vélekedett a középkorú férfi. 

- Nem hiszem, hogy valakivel is közelebbi barátságot tudott volna kötni, tartotta a három lépés távolságot. Férfias, határozott volt, akinek mindig az üzlet az első. A pénzt hajtotta, és nem is szenvedtek hiányt anyagiakban. 

De ki tudja, hogy a gazdasági válság miként érintette a szállítmányozásból élő családot, lehet, hogy amiatt voltak problémáik - mondta egy másik szomszéd, aki hozzátette, hogy a kamasz fiú jól nevelt, aranyos gyerek volt. Olyan, aki mindig előre köszön az utcán. 

A szemben lakó asszony csendes, normálisan élő családnak ismerte őket. Egy másik, szintén a család közelében élő utcabeli szerint a nevelőapa haragja valójában nem a fiú ellen irányult, hiszen szemlátomást szerette a gyereket. A fiú talán csak védeni akarta az édesanyját és így lett ő az áldozat. 

Az utcán motorozó fiatal fiúk az egyik barátjukat veszítették el. - Jó srác volt, mindenkivel kedves. Nemrég a születésnapi bulijára minket is meghívott. Jól karatézott, nem látszott, hogy valami gond lenne - mondták értetlenül.A kórházban fekvő édesanya letiltott minden, az állapotára vonatkozó információt. 

Annyit azonban sikerült megtudnunk, hogy nem az intenzív, hanem a baleseti osztályon ápolják. Ebből lehet következtetni állapotára. Az anyai nagyapától szerzett vasárnapi információnk szerint a lánya jobban van, az ötéves kislányt koponyasérüléssel ápolják az ajkai kórház gyermekosztályán. Az ő állapota is kielégítő. 

A további információtól a nagyszülők is elzárkóztak. Megtaláltuk azt a Bódé városrészi kis kerti faházat, ahol a rendőrök még szombaton elfogták az elkövetőt. 

A szomszédban kertészkedő asszonyok jól ismerték a férfit és szüleit, az ő kertjükben bújt el a fiuk. Azt mondják, rendes család, és a férfi sem az a típus, akiről az ember ilyet feltételezne. Ki gondolta volna, hogy ilyen történhet?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!