Hírek

2009.04.10. 02:28

Francia lett a nyerő

Veszprém - A közigazgatásban és a vállalkozásban egyaránt nagy tapasztalattal rendelkező dr. Francia Ferencet választották a veszprémi kistérségi társulás munkaszervezetének vezetőjévé a polgármesterek a legutóbbi ülésen.

Győrffy Árpád

A Veszprémet, Herendet és a Hajmáskértől Mencshelyig terjedő térség önkormányzatait tömörítő szervezetnél tavaly nyár óta tart az átmenti állapot a munkaszervezet vezetésében. Talán a kistérségek növekvő súlyát is jelzi, hogy a legutóbbi pályázatra nyolcan jelentkeztek. 

Az átlagéletkoruk 49 év, ami 39- 58 év között szóródott. A jelentkezők között három közgazdász, egy-egy igazgatás-szervező, közoktatási vezető, vegyipari gépész, szociálpedagógus és jogász-gépész-szakközgazdász volt. 

Korábban különböző beosztásokban dolgoztak több más mellett oktatási intézményekben, önkormányzati hivataloknál, egészségügyi pénztárnál, színházban, erdészeti és kommunális szolgáltató üzemben, társadalmi szervezetnél, helyi televíziónál, munkaügyi központban, kistérségi munka-szervezetnél, biztosítónál és nyelviskolában. 

Nyolcan összesen 38 korábbi állást soroltak fel a szakmai tapasztalatok rovatban, ebből nyolc munkahelyről egyetlen pályázó számolt be. Két pályázó jelezte, hogy angolból felsőfokú, németből középfokú nyelvismerettel rendelkezik, további három a hivatalos szint megadása nélkül írt német-, angol-, illetve orosznyelv-ismeretéről. 

A jogi előírások szerint a szavazásnál az igent mondó polgármesterek száma mellett az általuk képviselt települések lélekszáma is befolyásolja a végeredményt. Így a Debreczenyi János veszprémi polgármester által is támogatott Francia Ferenc lett a befutó. 

Az 56 éves, agrárközgazdász végzettségű pályázó dolgozott az egykori megyei tanácsnál, városigazgató volt Veszprémben, igazgatta a Veszprém Televízió Kft.-t, az utóbbi tíz évben pedig családi vállalkozásban benzinkutat üzemeltetett. Az április 1-jétől érvényes megbízást négy hónap próbaidővel határozatlan időre nyerte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!