Hírek

2009.05.23. 02:28

Megdöbbentő SZDSZ-kampány

Pápa - Megdöbbenéssel vegyes csodálkozás jellemezte azokat a pápaiakat, akik szembesültek a péntek délutáni Szent László utcai SZDSZ-kampány látványával. Embermagasságú fotókon a magyar társadalom szinte minden képviselője megszólította a szemlélődőket.

Nagy Imre

A rendezvényre a városba látogató John Emese, az SZDSZ országos ügyvivője, az EP-lista kilencedik helyezettje szerint éppen ez volt a céljuk. 

- Az európai parlamenti választásra az SZDSZ speciális kampánnyal készült, ami kiállításból és az ehhez kapcsolódó installációkból áll. 

A kiállítás címe Egy a magyar, és ez alapvetően arra utal, hogy sokfélék vagyunk Magyarországon, de akkor is egyek, magyarok vagyunk. 

Ma nagyon felerősödtek a szélsőséges, rasszista hangok, mi viszont azt szeretnénk, hogy az országnak olyan hangjai legyenek az Európai Unióban, akik a demokratikus értékeket, és nem a kirekesztést képviselik - mondta a párt országos ügyvivője. 

A Veszprém megyei dr. Szalay András, az EP-lista 10. helyezettje arról tájékoztatta lapunkat, hogy Veszprémben május 27-én megszervezi a 10. helyezettek vitáját. Erre öt párt képviselője fogadta el a meghívást. 

A program további részében John Emese a helyi kisebbségek képviselői közül a Pápai Cigány Kisebbségi Önkormányzat vezetőjével, Holdosiné Bánhegyi Ildikóval találkozott, akivel kötetlen beszélgetés keretében a cigány származásúak foglalkoztatásáról, működési forrásokról, az integrációs program hatásáról váltottak véleményt.

Ezek is érdekelhetik