Hírek

2009.06.26. 02:28

Jótékonysági gálaműsor

Veszprém - Jótékonysági gálaműsort rendeznek augusztus 5-én este a várban. A bevételből és más forrásokból nagy értékű műszert vásárolnának a kórház gyermekosztályának.

Mátételki András

Dr. Szabó Éva, a gyermekosztály vezető főorvosa a közelmúltban megtartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az augusztus 5-ei zenés gálaműsor bevételéből és további adományokból szeretnének egy 10 millió forintba kerülő, ágy melletti ultrahangkészüléket vásárolni, ugyanis a jelenlegi közel húszéves, s már nem eléggé jó a képernyője. 

Az új készülék segítségével főleg a sürgős beavatkozásra szoruló és az ágyhoz kötött betegeket (inkubátorban kezelt vagy lélegeztetőgépen tartott stb.) azonnal meg tudnák vizsgálni, legyen akár a koponyájáról, a hasáról, a szívéről vagy az érrendszeréről szó. 

A főorvos hozzátette, tavaly részben adományokból 12 milliót érő speciális lélegeztetőgépet sikerült venni. Külön köszönetet mondott a gála szervezőjének, Miklós Ágnesnek és a technikai hátteret adó művelődési központ igazgatójának, Neveda Amáliának. 

Dr. Rácz Jenő
főigazgató aláhúzta, a városi és a megyei önkormányzattól a kórház évente 25-25 millió forintot kap, adományokból pedig 20-25 millió jön össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!