Hírek

2009.08.01. 02:29

Az unoka is itt tanul vezetni

Veszprém - A megye legnagyobb autósiskolája is beszállt a Hűségkártya programunkba: a Turbó Gépjárművezető-képző Kft. harmincszázalékos kedvezményt ad az elméleti oktatásból.

Mátételki András

Az 1968-ban alakult Magyar Honvédelmi Szövetség gépjárművezető-képző iskolájának lett a jogutóda 1989-ben a Turbó Kft., amelynek Veszprém megyében hét kirendeltsége van. 

- Azért kapcsolódtunk be a Hűségkártya programba, mert a nagy példányszámú Naplóban újabb, kedvezményes hirdetési lehetőséget kapunk - mondja Linczmayer József, a kft. ügyvezető igazgatója. 

- Ettől azt reméljük, hogy még többen jelentkeznek az iskolánkba, ahol a mopedtől a személy- és tehergépkocsin át az autóbuszig minden kategóriában oktatunk. 

Ezenkívül a C típusú jogosítvánnyal rendelkezőknek belföldi és nemzetközi szaktanfolyamot tartunk. Az ismertségünkre jellemző: egy középkorú férfi a minap azt mondta, annak idején engem is itt oktattak, az unokámat is önökre bízom. 

A Turbóban az elméleti felkészítés után a tanulók 90 százaléka átmegy a KRESZ-vizsgán. Legutóbb tizenöt hallgatóból csupán egynek nem sikerült az elméleti vizsgája. 

A 30 százalékos kedvezmény a személyautóra jelentkezőknél 12 ezer, a hivatásos pilótának készülőknél 18 ezer forintos a megtakarítást jelent. A diákokat légkondicionált számítógépes termekben készítik fel. 

A kötelező 30 órás oktatáson kívül hétköznap 8-tól 18 óráig bárki bemehet ebbe a terembe, hogy átvegye az elméleti kérdéseket. 

Aki az első fordulón túl van, a legkülönbözőbb korszerű gépkocsik között választhat, hogy melyiken szeretné elsajátítani az oktatás gyakorlati részét. 

A gyakorlati vizsgán a tanulók 80 százaléka sikeresen veszi az akadályt. A Turbó oktatói szívesen tartanak megyénk középiskoláiban baleset-megelőzési oktatást, részt vesznek iskolai napokon, ahol kerékpáros ügyességi versenyt rendeznek a kamaszoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!