Hírek

2009.09.10. 02:28

Nem kedvezett a nagy hőség az állatkertnek

Veszprém - A gazdasági válság és a hőség ellenére nem volt rossz az állatkert számára a nyári szezon, de a hűvösebbnek jobban örültek volna a szakemberek. Azért nincs ok a panaszra: a gulya-dombi fejlesztések például nagy tet- szést arattak a látogatók között.

Nagy Terka

2001 óta ez volt a legjobb július, ha a tavalyit nem vesszük figyelembe, hallottuk Török Lászlótól, a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark igazgatójától. (Tavaly ugyanis rekord született látogatószámban.) 

Idén azonban többször is előfordult, hogy a Fejes-völgyben 35 fokot mértek, ilyenkor pedig a turisták nem mozdulnak a Balaton mellől. 

Ha viszont rossz idő volt, akkor monszunszerű esők estek, ekkor ez tartotta távol a látogatókat. Mindezek ellenére Török László szerint kedvező a mérleg, s külön örömre ad okot, hogy a látogatók tetszését igen elnyerték a gulya-dombi fejlesztések.

- Augusztusban például hatvanezer látogatónk volt, s azt hiszem, a gazdasági válság idején meg kell elégednünk ezzel az eredménnyel - összegezte az igazgató. 

- Rekordokra eztán már nemigen számíthatunk, hiszen elkezdődött az iskola, már csak hétvégente keresnek fel ben- nünket a családok. Élettel teli viszont Böbe majom tanodája: ősztől kihelyezett biológiaórákat tartanak az iskolák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!