Hírek

2009.09.12. 02:29

Váratlanul jött kiadás

Balatonfüred - A város közel kilencmillió forintot fizet a Magyar Telekomnak a Balaton ékköve uniós projekt részeként felújított utcák légvezetékeinek kiváltására - döntött csütörtöki ülésén a képviselő-testület.

Martinovics Tibor

- Ez egy nem tervezett ki-adás, hiszen úgy számoltunk, hogy a Magyar Telekom tulajdonába tartozó gyengeáramú vezetékek föld alá helyezését a cég saját költségén maga végzi majd el. Később a hosszas egyeztetések során és az árajánlatokból kiderült, nemhogy nem állja a cég, de a munkálatok költsége mellett még a nyereséget is kiszámlázták volna. Ezt a mentalitást cinikusnak és elfogadhatatlannak tartom - összegzett dr. Bóka István a testületi ülésen. Mint a polgármester beszámolójából kiderült, végül a kezdeti - az említett nyereséget is tartalmazó - tizenegy- milliós ajánlattól elállt a társaság, és a munkálatokat önköltségi áron, kilencmillió forintért vállalta. A város vezetése azt kérte a Telekomtól, hogy a Füred központjában fekvő már felújított Honvéd, Csokonai és Táncsics utcákban ha- ladéktalanul kezdjék meg a munkálatokat. Mint arról korábban beszámoltunk, a három utca felújítása fontos része a város turisztikai vonz-erejének növelésére elnyert uniós pályázatnak, ezért esztétikai okokból a légvezetékeket mindenképpen a föld alá kell helyezni. A testületi ülésen tárgyaltak az építési törmelékből származó hulladékok kezeléséről is. Mivel a városban bezárták a hulladéklerakót, a regionális telep pedig még nem készült el, jelentős gondot okoz az építkezésekből és házfelújításokból származó törmelékek elhelyezése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!