Hírek

2009.12.08. 17:58

Modern rabszolgatartás Vas megyében

Bolla János lakását eladták, később lakhatás fejében dolgoztatták. A végén már az iratait is elszedték. A Sárvárhoz tartozó Rábasömjén helyi önkormányzati képviselője szerint az eset nem egyedi a térségben, a csicskáztatási ügyben rendőrségi nyomozás indult. A férfi elmesélte történetét. Modern kori rabszolgatartás Vas megyében.

Kiss Nikolett

Magyarországon napjainkban reneszánszát éli a csicskáztatás. A szó jelentése már régen nem az, amit korábban a börtön és a katonai szlengben használtak: az utóbbi esztendőkben főleg idősebb, hajléktalan, magatehetetlen, elesett, akaratgyenge és szenvedélybeteg emberek rabszolgamunkájáról, segélyek és a nyugdíjának elvételéről beszélhetünk. Az is előfordul, hogy megverik, vagy koldulásra kényszerítik a szerencsétlen sorsú embereket.

A Vas Népe szerkesztőségéhez a sárvári Jobbiktól érkezett levél, ebben egy rábasömjéni csicskáztatásról írtak. A lap utánajárt az ügynek, és a portál elmeséli egy férfi megaláztatásának szomorú pillanatait.

Kattintson a részletekért

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!